Prieš tragišką įvykį sutartį su E. Sala pasirašęs "Cardiff" turės sumokėti 6 mln. eurų

FIFA baigė tyrimą dėl tragiškai pasibaigusio sandorio tarp "Nantes" ir "Cardiff City" klubų.

Priminsime, kad "Cardiff" praėjusią žiemą iš "Ligue 1" pirmenybėse rungtyniaujančio "Nantes" įsigijo 28-erių metų futbolininką Emiliano Sala. Argentinietis spėjo pasirašyti sutartį su Velso klubu, tačiau antrą kartą grįžęs į Prancūziją atgal į Kardifą nebesugrįžo – į vandenyną nukrito jį skraidinęs privatus lėktuvas.

Po to, kai E. Sala kūnas buvo ištrauktas iš vandenyno dugno, tarp klubų pradėjo virti nesutarimai dėl sumos, kurią už futbolininko paslaugas turėjo sumokėti "Cardiff".

Tuomet dar "Premier" lygoje rungtyniavęs "Cardiff" už futbolininką sutiko pakloti 15 mln. svarų sterlingų, tačiau iškart po tragiško įvykio Velso klubas pakeitė planus.

"Nantes" iškart kreipėsi į FIFA, kuri tik šiandien pranešė galutinį verdiktą – "Cardiff" klubui reikės išmokėti 6 mln. eurų sumą.

Toks sprendimas neturėtų tenkinti nei vieno, nei kito klubo: "Nantes" liks taip ir nesulaukęs likusios sumos, kuri buvo sutarta prieš nelaimingą atsitikimą, o "Cardiff", nenorėjęs mokėti visiškai, vis tiek turės patuštinti kišenę.