Prienuose - pirmoji paplūdimio rinktinės pergalė

Pasaulio čempionato atrankai besirengianti Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinė penktadienio vakarą Prienuose sužaidė draugiškas rungtynes su kaimynais iš Latvija.

Pirmasis Sahibo Mammadovo treniruojamos rinktinės mačas pasibaigė pergalingai. Lietuviai savų žiūrovų akivaizdoje pasiekė pergalę rezultatu 4:3.

Latvija šiose rungtynėse pirmoji išsiveržė į priekį, kuomet pasižymėjo 7 minutę. Tačiau po devynių minučių lietuviai rezultatą išlygino, o tai padarė Paulius Giedraitis.

Dar po šešių minučių Lietuva jau įsiveržė į priekį, o po dviejų minučių persvarą padvigubino. Abu įvarčius įmušė Mantas Makutunovičius.

Įspūdingiausia buvo 28 rungtynių minutė, kuomet buvo įmušti net trys įvarčiai. Du iš jų pelnė Latvija, tačiau vieną kartą pasižymėjo ir Lietuva, o tas įvartis, kurį pelnė Viktor Bartosevič, ir tapo pergalingu.

„Stengėmės vykdyti trenerio planą. Ne viskas pavyko ir treneris sakė, kad dar yra kur tobulėti, tačiau pirmosios mūsų šių metų rungtynės tikrai buvo neblogos. Prieš Latviją jautėmės geriau pasiruošę fiziškai, turbūt tas ir pasimatė rungtynėse. Jie mus bandė spausti pirmajame kėlinyje, bet po to kiek pavargo ir mes tuo pasinaudojome. Toliau stengsimės vykdyti trenerio nurodymus, nes būtent tai ir bandėme daryti šiose rungtynėse“, – po mačo sakė Lietuvos paplūdimio rinktinės žaidėjas Audrius Plytnikas.

Lietuvos treneris Sahibas Mammadovas pritarė savo auklėtiniui: „Pirmos mūsų rungtynės šiais metais, todėl buvo šiek tiek neramu. Kažkiek jaudinosi ir žaidėjai, todėl pirmasis kėlinys buvo kiek prastesnis. Nepaisant to, kad praleidome pirmi, nepasimetėme ir tiek antrajame, tiek trečiajame kėliniuose buvome geresni. Tiek fiziškai, tiek taktiškai“.

„Negaliu teigti, kad viskas pavyko, todėl per treniruotes dirbsime tam, kad ištaisytumėme šias klaidas ir daugiau jų nekartotumėme. Visi be išimties žaidėjai norėjo laimėti, o tai mane labai džiugina“, – pridūrė specialistas iš Azerbaidžano.

Šeštadienį 14 valandą laukia antroji Latvijos ir Lietuvos akistata Prienuose

Rungtynių statistika:

Lietuva 4:3 Latvija

Rungtynių teisėjai: Arūnas Dapkus ir Edgaras Bučinskas

Įvarčiai: Paulius Giedraitis (16 min.), Mantas Makutunovičius (22 ir 24 min.),  Viktor Bartosevič (28 min.); Dmitrijs Jakovlevs (7 ir 28 min.), Rinalds Zeps (28 min.)

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...