"Premier" lygos legenda P. Čechas po sezono atsisveikins su futbolu

Londono "Arsenal" ir "Chelsea" klubų legenda Petras Čechas pranešė, kad šis sezonas yra paskutinis jo karjeroje.

36-erių metų vartininkas socialinėje paskyroje patvirtino, kad po sezono oficialiai baigs futbolininko karjerą, kuri truko 20 metų.

"Tai yra mano 20-asis sezonas profesionaliame futbole ir 20 metų, kai pirmą kartą pasirašiau profesionalo kontraktą. Taigi jaučiu, kad dabar yra tinkamas metas pranešti, kad po sezono baigsiu karjerą", - savo laiške rašė P. Čechas.

"Per 15 metų, kuriuos praleidau "Premier" lygoje ir laimėjau absoliučiai viską, jaučiu, kad pasiekiau tai, ką galėjau. Šį sezoną ir toliau dirbsiu sunkiai, kad iškovočiau dar vieną trofėjų, o tuomet žiūrėsiu, ką gyvenimas duos man už aikštės ribų", - pridūrė Čekijos futbolo legenda.

P. Čechas karjerą pradėjo Blšanų "Chmel" klube, o po dviejų metų išvyko į Prahos "Sparta". Iš ten vartininkas patraukė į Prancūziją, "Rennes" klubą, ko galiausiai 2004 metais jam kontraktą pasiūlė "Chelsea".

"Mėlynųjų" gretose čekas praleido 11 metų. Į "Arsenal" jis patraukė 2015 metais ir iki šio sezono buvo pagrindinis vartų sargas.

Iš viso per visą savo klubų karjerą P. Čechas sužaidė 771 rungtynes, iš kurių net 443 buvo "Premier" lygoje.

Per savo karjerą vienas geriausių savo kartos vartininkų keturis kartus tapo Anglijos čempionu, sykį iškovojo UEFA Čempionų lygos titulą, penkis kartus triumfavo FA taurėje ir laimėjo dar daug kitų titulų.<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">For your consummate professionalism, for being the perfect role model, for the 50 clean sheets, for your honesty, your integrity and for your inspiring work with <a href="https://twitter.com/AFC_Foundation?ref_src=twsrc%5Etfw">@AFC_Foundation</a>, we want to say…<br><br>Thank you, <a href="https://twitter.com/PetrCech?ref_src=twsrc%5Etfw">@PetrCech</a>!  <a href="https://t.co/AGXeIAAZKA">pic.twitter.com/AGXeIAAZKA</a></p>&mdash; Arsenal FC (@Arsenal) <a href="https://twitter.com/Arsenal/status/1085138741004550145?ref_src=twsrc%5Etfw">January 15, 2019</a></blockquote><script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script><blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">A champion on and off the pitch. <br><br>Enjoy your retirement, <a href="https://twitter.com/PetrCech?ref_src=twsrc%5Etfw">@PetrCech</a>! <a href="https://t.co/VrAa2UTTLj">pic.twitter.com/VrAa2UTTLj</a></p>&mdash; Chelsea FC (@ChelseaFC) <a href="https://twitter.com/ChelseaFC/status/1085142429790097413?ref_src=twsrc%5Etfw">January 15, 2019</a></blockquote><script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>