Pratęsiamas LFF vykdomų varžybų ir renginių sustabdymo laikotarpis

Vadovaujantis LR Vyriausybės nurodymais, saugodami vieni kitus ir sparčiai besikeičiant situacijai, Lietuvos futbolo federacija (LFF) praneša, kad dėl COVID-19 viruso prevencijos, visų viešų renginių tiek uždarose, tiek atvirose erdvėse stabdymo laikotarpis yra pratęsiamas iki balandžio 13 dienos.

Atsižvelgus į viruso pavojingumą Lietuvos futbolo federacija nusprendė laikinai sustabdyti ir nukelti A lygos čempionatą, Lietuvos vaikų salės futbolo čempionato finalinio ketverto turnyrą, SHARP Elitinės jaunių lygos čempionatą. Visi federacijos vykdomi ir kuruojami renginiai bei varžybos yra stabdomi iki balandžio 13 dienos. Terminas gali būti pratęsiamas atsižvelgiant į bendrą situaciją valstybėje.

Asmenims rekomenduojama likti namuose ir vengti bet kokio didesnio žmonių sambūrio, o pajutus gripo ar plaučių uždegimo simptomus nedelsiant kreiptis į gydytojus. Kelios Europos šalys jau ėmėsi ekstremalių saugumo priemonių ir neleidžia nei patekti nei išvykti iš šalies.

Pasaulyje jau užfiksuota daugiau nei 724 tūkstančiai ligos atvejų, iš kurių daugiau nei 34 tūkstančiai buvo mirtini. Virusas staigiai plinta ir jeigu Lietuvoje jautėmės pakankamai saugūs, šiuo metu mūsų artimiausiose kaimynėse – Latvijoje ir Lenkijoje virusu užsikrėtusių žmonių skaičius jau skaičiuojamas dešimtimis. Šis virusas pasiekė ir Lietuvą, šiuo metu Lietuvoje užfiksuoti 484 atvejai, kurie vis dar yra priskirti aktyviems.