Prabangią dovaną priėmęs Vokietijos futbolo prezidentas traukiasi iš posto

Vokietijos futbolą drebina permainos – po žiniasklaidoje pasirodžiusių skandalingų naujienų iš federacijos prezidento pareigų traukiasi 57-erių metų Reinhardas Grindelis.

Žurnalistiką baigęs R. Grindelis Vokietijos futbolo federacijos prezidento pareigas ėjo nuo 2016 metų balandžio. Vokietis jau kurį laiką buvo kritikuojamas žiniasklaidos ir paties futbolo gerbėjų.

R. Grindelis trauktis iš prezidento pareigų nusprendė iškart po pasirodžiusių naujienų apie kyšininkavimą. Vokietijos žiniasklaida paskelbė, kad jų šalies futbolo vadovas priėmė 6000 eurų vertės laikrodį iš Grigorijaus Surkiso, kuris užima UEFA viceprezidento pareigas ir yra Ukrainos futbolo federacijos garbės prezidentas.

"Aš pasitraukiu iš prezidentų pareigų", – antradienį pranešė R. Grindelis. – Norėčiau atsiprašyti už mano netinkamą elgesį, susijusį su laikrodžio priėmimu".

R. Grindelis su G. Surkisu iki praėjusių metų vasario sudarė UEFA vykdomojo komiteto komandą. Ukrainietis paneigė, kad tai buvo kyšis. Jo teigimu, tai – privati dovana.

Vokietijos futbolo federacijai laikinai vadovaus viceprezidento pareigas einantys Daineris Kochas ir Reinhardas Rauballas. Žiniasklaidoje jau netyla kalbos, kad į prezidento pareigas kandidatuos šalies futbolo legenda Philippas Lahmas.