Po "Sūduvos" žygio į rinktinę grįžęs Verbickas: "Į garsius vardus aikštėje nežiūriu"

Puikus pasirodymas su Marijampolės „Sūduva“ UEFA Europos lygoje padėjo Ovidijui Verbickui susigrąžinti vietą ir Lietuvos rinktinėje. Kovų Europoje užgrūdintas saugas prieš artėjančias akistatas su Ukraina ir Portugalija teigė, kad garsūs vardai jo aikštėje negąsdina.

Prisiminęs „Sūduvos“ žygį, O. Verbickas atkreipė dėmesį, kad Marijampolės ekipa pripratino futbolo gerbėjus prie sėkmės. 

„Trečius metus iš eilės žaidėme „play-off“ etape. Visi galvoja kad tai natūralu ir kad kitais metais vėl ten būsime. Bet manau, kad šie metai išskirtiniai, galėjome užsikabinti, - kalbėjo futbolininkas - Turėjome neblogą šansą, du kartus turėjome rezultatą, kurį galėjome išsaugoti. Pritrūko ramybės. Europos turnyruose nepraleisdavome daugiau nei trijų įvarčių, dabar praleidome keturis. Vėl viską turėsime pradėti nuo pradžių. Kažko pasimokome ir eisime toliau. Visada reikia būti optimistu, bet buvo vienas geriausių šansų. Gaila, kad nepavyko.“

O. Verbickas nebuvo įtrauktas į rinktinės sudėtį kovą ir birželį per pirmąsias Europos čempionato atrankos rungtynes. Futbolininkas tai pavertė motyvacija stengtis dar labiau.

 „Turėjau traumą, ją išsigydžiau, buvau įgavęs sportinę formą, bet atėjo kita. Tačiau toks yra futbolas, tai normalu. Visada būnu geresnių žaidėjų už tave. Jei treneris tavęs nemato schemose, reikia žiūrėti į šią dieną, turi dirbti daugiau, nes kažką blogai darai. Turi visada į save pažiūrėti, o ne kitus kaltinti. Jei kažkur komandoje negaunu vietos, bandau įrodyti darbu. Džiugu, kad treneris suteikė šansą pasirodyti. atkreipė į mane dėmesį, suteikia šansą pasirodyti treniruotėse. Dabar jaučiuosi gerai fiziškai ir psichologiškai“, - kalbėjo O. Verbickas.

Jo teigimu, Valdo Urbono treniruojamai rinktinei dar reikia laiko įsibėgėti: „Taktiškai kiek kiti pasiskirstymai, kitokios užduotys. Bet neįmanoma, kad per kelias rungtynes rinktinė visai pasikeistų. Atvažiuoja tie patys žaidėjai. Lietuva neturi 30-40 žaidėjų iš kurių galėtų rinktis. Pasikeisti greitai sunku.“

Kalbėdamas apie varžovus, jis teigė, kad jų nesibaimina: „Ukrainos rinktinė kovinga, žaidžia greitą, kokybišką žaidimą. Bus labai daug dvikovų, kietas futbolas. Turėsime greitai prisitaikyti, nes ne visi žaidžia tokiame lygyje. Žaisime antru numeriu, nes varžovai galingi, ir lauksim savo šanso. Treneriui daug mūsų motyvuoti nereiks. Turime mėgautis ta akimirka. C. Ronaldo vardas skamba tik iki aikštės. Aikštėje nežiūri koks varžovas prieš tave, stengiesi žaisti kaip moki. Aš nelabai to sureikšminu.“

Lietuvos ir Ukrainos rinktinės susitiks šeštadienį, rugsėjo 7-ąją, o Lietuva ir Portugalija žais rugsėjo 10-ąją, antradienį. Rungtynes tiesiogiai transliuos LRT televizija.