Pietų Amerikos futbolo klasikoje - "Boca Juniors" ir "River Plate" lygiosios

Sekmadienį nemažo dėmesio visame pasaulyje sulaukė dvikova įvykusi Buenos Airėse, kur susitiko dėl "Copa Libertadores" trofėjaus kovojančios "Boca Juniors" ir "River Plate" komandos.

"Copa Libertadores" Pietų Amerikoje iš esmės yra tas pats, kas Europoje UEFA Čempionų lyga. Šie metai yra išskirtiniai - abi Argentinos komandos pusfinalyje nukovė astovus iš Brazilijos ir dabar kovoje tarpusavyje dėl vieno prestižiškiausių trofėjų visoje futbolo istorijoje.

Šiame turnyre yra žaidžiamos dvejos finalo rungtynės - pirmoji dvikova įvyko "Boca Juniors" tvirtovėje,  o atsakomoji persikels į "River Plate" stadioną lapkričio 24-ąją dieną.

"Boca Juniors" ir "River Plate" konkurencija prilygsta europietiškai "El Clasico" versijai. Rungtynės turėjo įvykti jau šeštadienį, tačiau dėl pliaupiančio lietaus Argentinoje jos buvo nukeltos į sekmadienį.

Akistata prasidėjo intensyviu abiejų komandų žaidimu. 34-ąją minutę "Boca Juniors" nudžiugino savo audringą sirgalių minią įmušdama pirmąjį įvartį, tačiau svečiai jau kitos atakos metu atstatė lygybę.

Visgi pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje "Boca Juniors" susigrąžino pranašumą, kai standartinės situacijos metu pasižymėjo Dario Benedetto. "River Plate" antrajame kėlinyje surado būdų kaip atsakyti ir į šį varžovų išpuolį - 61-ąją minutę krito įvartis į savus vartus.

"Boca Juniors" trečią kartą įsiveržti į priekį šiose rungtynėse nepajėgė ir susitikimas baigėsi lygiosiomis 2:2.

Priminsime, kad šio turnyro nugalėtojas gruodžio pabaigoje varžysis FIFA pasaulio klubų taurėje, kurioje varžysis ir greičiausiai iki finalo nužygiuos Europos garbę ginsiantis Madrido "Real".

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...