Panenka įvarčio autorius: "Ramosas tai atkartoja geriausiai"

Antoninas Panenka, iš kurio pavardės ir kilo garsus "panenka" 11 metrų baudinys, teigia, kad Sergio Ramosas geriausiai atkartojo jo legendinį smūgį.

Vienas garsiausių Čekijos futbolininkų savo įžymųjį 11 metrų baudos smūgis pirmą kartą atliko 1976 metų Europos čempionato finale prieš Vakarų Vokietiją.

Pasaulyje yra žinoma daug garsių futbolininkų, kurie dabar ar praeityje dažnai pasirinkdavo 11 metrų baudinį atlikti "panenka" stiliumi. Puikiai prisimenamas Zinedine'o Zidane'o smūgis pasaulio čempionato finale prieš Italiją ar to pačio Andrea Pirlo sėkmingas bandymas prieš Angliją 2012 metų Europos čempionato ketvirtfinalyje.

Visgi savo puikius realizacijos sugebėjimus rodo ir Madrido "Real" gynėjas Sergio Ramosas, kuris išvykus Cristiano Ronaldo tapo pagrindiniu 11 m. baudinių specialistu savo komandoje. Gynėjas, pirmą kartą "panenka" baudinį įmušęs 2012 metų Europos čempionato pusfinalyje, šį sezoną tokiu pačiu būdu nuo 11 metrų žymos jau pasižymėjo du kartus.

Paklaustas, ar S. Ramosas yra geriausias šio smūgio specialistas, Panenka atsakė: "Taip, jis berods šį sezoną jau įmušė du tokius 11 metrų baudinius, ar ne? Manau, galiu sakyti, kad jis geriausiai atkartoja šį smūgį, nes tai jau padarė daugiau nei vieną kartą.

Žmonės puikiai jį žino, taip pat žino, kad jis atlieka tokius smūgius, tačiau nuo to vis tiek neapsisaugo", - teigė legendinis čekas.

Paskutinis S. Ramoso baudinys:

<iframe frameborder="0" width="500" height="300" src="https://www.dailymotion.com/embed/video/x6wmbm2" allowfullscreen="" allow="autoplay"></iframe>