Paaiškėjo Šiaulių „Gintros“ varžovės UEFA Čempionių lygos atrankoje

UEFA būstinėje Nione penktadienį buvo ištraukti UEFA moterų Čempionių lygos atrankos grupių burtai, po kurių paaiškėjo kurios komandos atvyks į Lietuvą rugpjūčio 7–13 d. varžytis atrankos turnyre.

Į 10-ąją atrankos grupę kartu su šeimininke Šiaulių „Gintros-Universiteto“ (1 burtų krepšelis) komanda pateko Birkirkaros FC „Birkirkara“ (Malta, 4 burtų krepšelis), Veksfordo „Youths“ (Airija, 3 burtų krepšelis) ir Škoderio KF „Vllaznia“ (Albanija, 2 burtų krepšelis).

Įdomu tai, kad su Veksfordo klubu iš Airijos keliai UEFA moterų Čempionių lygoje susikerta jau trečią kartą per pastaruosius penkis metus.

2015 metais Lenkijos Konino mieste vykusiame atrankos turnyre „Gintra-Universitetas“ netikėtai 0:1 turėjo pripažinti airių pranašumą, o jau po metų būtent Airijoje rezultatu 2:1 pasiekė saldų revanšą.

Lietuvos čempionėms yra žinoma ir KF „Vllaznia“ ekipa. Su šia teko kovoti 2014-ais metais Lietuvoje vykusioje atrankoje, kuomet šiaulietės paskutiniame grupės susitikime 5:0 sutriuškino albanes ir tuomet pirmą kartą klubo istorijoje iškopė į UEFA Čempionių lygos pagrindinį turnyrą.

Atrankos turnyro varžybos vyks Alytuje ir Marijampolėje rugpjūčio 7–13 dienomis.