Paaiškėjo rinktinių varžovai Europos čempionate

Lietuvos U-17 ir U-19 vaikinų rinktinės sužinojo savo varžovus kito sezono Europos čempionato atrankos etape bei šio sezono “Elitiniame” etape.

Trečiadienį UEFA būstinėje Šveicarijoje buvo ištraukti kitų metų jaunimo futbolo varžybų burtai. 

Sėkmingai pirmąjį atrankos barjerą įveikusi U-19 rinktinė (gimę 1996 metais ir jaunesni žaidėjai) kitų metų pavasarį dalyvaus 2014/15 m. Europos vaikinų čempionato „Elitiniame“ etape, kur susigrums su pažįstamais varžovais
  
iš Rusijos, Švedijos ir Belgijos. Grupės nugalėtojas iškovos teisę dalyvauti čempionato finaliniame turnyre Graikijoje.

„Viskas įmanoma. Mūsų tikslas nesikeičia – norime patekti į finalinį etapą ir tai stengsimės padaryti. Priešininkai mums gerai pažįstami. Tikiuosi, kad tai mūsų futbolininkams pridės pasitikėjimo ”, - optimistiškai kalbėjo U-19 rinktinės treneris Vytautas Vaškūnas.

Lietuvos U-17 rinktinei (g.  1999 m.) antrus metus iš eilės burtai lėmė akistatą su Liuksemburgo atstovais. Būtent šioje šalyje, kitų metų spalio 24-29 dienomis, ir vyks atrankose tapo turnyras. Mūsiškiai dėl kelialapio į elitinį etapą susigrums su šeimininkų bei Serbijos ir Austrijos rinktinėms.

Į elitinį etapą  pateks dvi geriausios grupės komandos ir penkios geriausios trečias vietas užėmusios ekipos tarp 13 grupių. 

„Grupė tikrai konkurencinga. Su austrais jau šiemet teko susitikti kontrolinėse rungtynėse ir įsitikinti, jog tai labai pajėgus varžovas. Taip pat žinome, jog serbai visuomet stiprūs, jie šiemet žais elitiniame etape. Šiais metais U-17 rinktinė žaidė prieš Liuksemburgą  ir jai taip pat buvo nelengva“, - burtus vertino U-17 rinktinės vyriausias treneris Rokas Garastas.

2015/16 metų Europos čempionate dalyvausianti U-19 (g. 1997 m.) rinktinė žais 7-oje atrankos grupėje su Graikijos, Portugalijos ir Moldovos vaikinais. Atrankos varžybos numatomos kitų metų lapkritį Portugalijoje. Tolyn žengs rinktinės 13 grupių užėmusios pimąsias dvi vietas bei viena geriausia trečią vietą užėmusi komanda. 

“Burtai nenuliūdino, todėl kad namie žaisiantys portugalai ir taip yra aiškūs grupės favoritai. Todėl šiuo atveju pranašumo neturės graikai ir moldavai, su kuriais sieksime kovoti dėl patekimo į kitą etapą”, - sakė rinktinės treneris Darius Butkus.

2014/15 Europos U-19 vaikinų futbolo čempionato „Elitinis“ etapas
(Rungtynės vyks 2015 m. kovo 26-31 d. Švedijoje)

3 grupė: Rusija, Švedija, Belgija, Lietuva

2015/16 Europos U-17 vaikinų futbolo čempionato atrankos etapas
(Rungtynės vyks 2015 m. spalio 19-24 d. Liuksemburge)

5 grupė: Serbija, Austrija, Liuksemburgas, Lietuva

2015/16 Europos U-19 vaikinų futbolo čempionato atrankos etapas
(Rungtynės vyks 2015 m. lapkričio 10-15 d. Portugalijoje)

7 grupė: Graikija, Portugalija, Lietuva, Moldova

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...