Paaiškėjo aštuonios stipriausios I lygos komandos

Rugsėjo 6 dieną buvo sužaistas LFF I lygos XXVI turas, po kurio paaiškėjo aštuonios stipriausios pirmenybių komandos, toliau kovosiančios dėl medalių. Penkios silpniausios komandos III rate sužais dėl 9-13 vietų.

 XXVI ture pergales iškovojo favoritai - Vilniaus MRU, Kauno „Stumbras", Utenos „Utenis" ir Kauno „Spyris" (po 47 tšk.) bei Vilniaus „Žalgirietis" (43 tšk.) su Jonavos „Lietava" (37 tšk.).

Intriga dėl aštuntos vietos

„Lietava" ir Tauragės „Tauras" iki pat II rato pabaigos kovojo dėl galimybės sužaisti su stipriausiomis komandomis. Tauragiškiai rugsėjo 3 d. žaidė nukeltas rungtynes Kaune prieš „Stumbrą" ir įpusėjus antrajam kėliniui pirmavo 3:1, tačiau per 10 minučių praleido du įvarčius. Tauragės ir Jonavos klubai surinko po 34 taškus, o pagal įvarčių santykį geresnė buvo „Lietavos" padėtis.

 „Tauras" šeštadienį namų stadione priėmė „Utenį" ir stengėsi žūtbūt kovoti dėl pergalės, kartu laukdami stebuklo Panevėžyje, kuriame žaidė „Lietava" prieš „Baltiją". Uteniškiai primetė savo žaidimo sąlygas ir skaudžiai baudė šeimininkus už klaidas. Povilas Lukšys susitikimo pradžioje pelnė įvartį, perėmės kamuolį varžovų vartų prieigose, o Vitalijus Kavaliauskas prieš pertrauką padvigubino „Utenio" persvarą.

 Šeimininkai stovėjo ant prarajos, tačiau perimti žaidimo iniciatyvos jiems nepavyko. Techniškasis Linas Savastas atliko rezultatyvius perdavimus P. Lukšiui ir V. Kavaliauskui, o galutinį rezultatą 0:5 efektingu įvarčiu įtvirtino Erikas Vainoras.

Nepaisant to, kad „Lietava" žaidė su lygos autsaidere, įvartį jonaviškiams pavyko pelnyti tik pačioje pirmo kėlinio pabaigoje. Atrodė, jog Artūro Rocio įvartis gali būti vienintelis tikslus smūgis rungtynėse, tačiau Vytauto Markevičiaus vėlyvas įvartis pažadino svečius. Per pridėtinį laiką Julius Aleksandravičius išplėšė „Lietavai" pergalę 2:1.

Kauniečių ir vilniečių pergalės

Trečiadienio lygiosios su „Tauru" Kauno „Stumbrui" atėmė progą tapti vienvaldžiais I lygos lyderiais. Laikinosios sostinės klubas sutelkė jėgas išvykai į Kazlų Rūdą, kurioje susitiko su „Šilu". Vyko apylygė komandų kova, tačiau lemiamomis tapo šeimininkų klaidos gynyboje. Sulaukęs perdavimo varžovų baudos aikštelėje, savo debiutinį įvartį pirmo kėlinio pabaigoje pelnė Deividas Stradalovas.

Antroje rungtynių pusėje suaktyvėjo „Šilo" žaidimas atakose, tačiau šeimininkų pastangas niekais pavertė Manto Samusiovo klaida gynyboje, po kurios D. Stradalovas įtvirtino rezultatą 2:0.

„Spyris" namuose priėmė autsaiderę „Palangą" ir nudžiugino sirgalius pergale 5:0. Pirmajame kėlinyje įvarčiais pasižymėjo Lukas Sendžikas, Aurimas Raginis, Tomas Bučma ir Donatas Stulga. Susitikimo pabaigoje į savus vartus kamuolį nukreipė Mantas Perepliotovas.

 Vilniaus MRU Kėdainiuose susitiko su pajėgiu „Nevėžio" klubu ir triumfavo rezultatu 3:0. Kaip tapo tradicija, vilniečiai pirmieji pelnė įvartį. Justinas Baltrimavičius vienintelis pelnė įvartį pirmajame kėlinyje, o vėliau žiūrovai išvydo Nikolajaus Misiuko ir Alisono Silvos tikslius smūgius.

 „Žalgirietis" išvykoje iškovojo sunkią pergalę 3:2 prieš „Šilute". Darius Kazubovičius ir Artur Skuratovič susitikimo pradžioje išvedė svečius į priekį. Rezultatą sušvelnino Darius Paldauskas, tačiau D. Kazubovičius vėl padidino vilniečių pranašumą. Gvidas Juška pasižymėjo paskutinę pirmo kėlinio minutę ir tai buvo paskutinis momentas, kai žiūrovai išvydo įvartį vartuose.

 II ratą pabaigs nukelta „Lokomotyvo" ir „Baltijos" dvikova rugsėjo 10 d. III rato rungtynės numatytos rugsėjo 13-14 d.

Rezultatyviausi pirmenybių žaidėjai

1. Artūras Rimkevičius („Stumbras") - 18 įvarčių

2-3. Aivaras Lyberis („Lietava") / Nikolaj Misiuk (MRU) - 15

4-6. Marius Bezykornovas („Nevėžis") / Povilas Lukšys („Utenis") / Aurimas Raginis („Spyris") - 10

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...