Oficialu: "Real" komandos treneriu po pasaulio čempionato taps J. Lopetegui

Futbolo visuomenę antradienį apskriejo netikėtos žinios - be vyriausiojo trenerio jau kurį laiką buvęs Madrido "Real" klubas galiausiai surado naują specialistą į Zinedine'o Zidane'o vietą.

Oficialioje svetainėje skelbiama, kad UEFA Čempionų lygos nugalėtojų vairą perims 51-erių metų strategas Julenas Lopetegui, kuris šiuo metu ruošiasi su Ispanijos rinktine 2018 metų pasaulio čempionatui.

J. Lopetegui priėmė "Real" pasiūlymą ir po pasaulio čempionato paliks nacionalinės komandos postą. Pats strategas padės parašą ant trijų metų sutarties.

Strategas net nebuvo įvardijamas tarp kandidatų - mažai kam kirbėjo mintis, kad jis ryžis po dviejų metų palikti nacionlinę komandą. Žiniasklaidoje sklido kalbos apie Mauricio Pochettino, Antonio Conte, Maurizio Sarri, Guti ir kitus kandidatus.

J. Lopetegui "Real" komanda yra puikiai pažįstama - jis čia rungtyniavo dar būdamas žaidėju. Jo karjera prasidėjo nuo antros Madrido komandos, o vėliau tapo ir pagrindinės ekipos žaidėju, tiesa, tik trims metams.

Ispanas taip pat vieną sezoną treniravo klubo jaunimą. Vėliau jis patirties sėmėsi įvairiose Ispanijos vaikinų rinktinės amžiaus grupėse. Prieš tapdamas nacionalinės rinktinės treneriu jis du metus treniravo "Porto" komandą.

J. Lopategui "Real" ekipoje pakeis Zinedine'ą Zidane'ą, kuris per 2,5 metų sugebėjo sukurti tikrą dinastiją - "baltieji" laimėjo devynis titulus ir net tris kartus iš eilės tapo Europos čempionais.