Oficialu: "Barcelona" trenerio vairą perima E. Valverde

Spėlionės dėl naujojo "Barcelona" stratego baigėsi - oficialioje svetainėje paskelbta, kad komandai nuo kito sezono vadovaus 53-ejų metų Ernesto Valverde.

"Barcelona" ekipai naujo stratego teko pradėti ieškoti po to, kai dar kovo mėnesį apie savo pasitraukimą po sezono pranešė Luisas Enrique. Katalonijos ekipa savo naująjį trenerio žinojo jau kurį laiką, nes dar prieš savaitę buvo numatyta data, kada bus oficialiai paskelbta naujo stratego pavardė.

Pats E. Valverde ne taip seniai pranešė, kad po ketverių metų palieka Bilbao "Athletic" klubą. Nuo 2013 metų baskų klubui dirigavęs strategas iškovojo vieną trofėjų - Ispanijos Supertaurėje pranoko tą pačią "Barcą".

"Barcelona" prezidentas Josepas Bartomeu spaudos konferencijoje trumpai apie strategą išsireiškė: "Valverde yra patyręs ir savo darbą išmanantis specialistas. Jis yra išugdęs ne vieną jauną talentą ir turi savybių, kurios yra priimtinos "Barcai".

Kol kas jokios kontrakto detalės nebuvo atskleistos, tačiau manoma, kad E. Valverde pasirašys dvejų metų sutartį.

Nedidelę savo karjerą dalį "Barcelona" klube rungtyniavęs E. Valverde trenerio karjeroje taip pat yra dirigavęs Barselonos "Espanyol", "Villarreal", Pirėjo "Olympiakos" ir "Valencia" komandoms.