O. Dembele: Messi yra geriausias žaidėjas istorijoje

"Barcelona" gretose dar nespėjęs debiutuoti Ousmane Dembele jau giria penkiskart "Ballon d'Or" laimėtoją Lionelį Messi. Pasak jo, argentinietis yra geriausias žaidėjas futbolo istorijoje.

20-metis katalonų komandą papildė rugpjūčio pabaigoje. Prancūzas tapo už rekordinę 222 mln. eurų sumą į "Paris Saint-Germain" išvykusio Neymaro pamaina.

Tiesa, šis transferas neapsiėjo be intrigų, nes tam, kad išsiprašytų jį išleisti į jo svajonių klubą, jaunasis talentas praleidinėjo Dortmundo "Borussia" treniruotes.

"Ypač prisimenu dvejas rungtynes", - Dembele pasakojo Sport. "Vienerias iš jų prieš "Chelsea", kai Iniesta įmušė įvartį, leidusį patekti į Čempionų lygos finalą. Prisimenu jas, kai dabar matau Andresą. Nesulaukiu, kol galėsiu jam apie tai papasakoti."

"Kitas buvo Čempionų lygos mačas prieš "Arsenal". "Barcelona" nebuvo sužaidusi gerai pirmosiose rungtynėse, tačiau antrosiose jie atliko nepriekaištingą pasirodymą, o Messi įmušė keturis įvarčius."

"Būtent tada supratau, jog Messi yra ne iš šio pasaulio. Tai buvo neįtikėtina."

"Turėjau Iniestos plakatą. Jis man atrodė kitoks futbolininkas: elegantiškas, ypatingas... genijus. Žiūrėjau visus "Barcelona" mačus, jog pamatyčiau kaip jie rungtyniauja bei pažiūrėčiau į genijus Iniestą ir Messi. Po to bandydavau juos imituoti, bet būdavo sunku."

"Jie daro dalykus, kurių nesugeba niekas kitas. Messi visuomet žaidžia aukštesniame lygyje. Jis yra geriausias žaidėjas istorijoje!"

Vienas ryškiausių jaunųjų talentų Dembele į "Barcą" atvyksta praėjusį sezoną per 49 susitikimus visuose turnyruose įmušęs 10 įvarčių bei atlikęs 21 rezultatyvų perdavimą.