Nyderlandų futbolo legenda A. Robbenas pranešė apie karjeros pabaigą

Su Miuncheno "Bayern" po sezono atsisveikinęs Arjenas Robbenas nusprendė visam laikui pasitraukti iš futbolo.

35-erių metų Nyderlandų futbolo legenda kiek netikėtai pranešė, kad baigia karjerą. A. Robbenas profesionaliai futbolą žaidė apie 19 metų.

Po to, kai "Bayern" patvirtino, kad su A. Robbenu nebus pratęsta sutartis, buvo tik spėliojama, kur toliau pakryps olando ateitis. Visgi futbolininkas, kuris pastaraisiais metais buvo kamuojamas nuolatinių traumų, apsisprendė nebežaisti.

"Be jokių abejonių tai yra sunkiausias sprendimas, kurį esu priėmęs savo karjeroje", – rašė olandas. – Turi pasitraukti, kai supranti, kad daugiau nebesi 16-metis futbolininkas ir žinai, ką iš tikrųjų reiškia trauma".

A. Robbenas savo karjerą pradėjo 2000 metais "Groningen" klube. Vėliau futbolininkas išvyko į Eindhoveno PSV, o iš ten persikėlė į Londono "Chelsea", kur praleido trejus metus.

2007 metais olandas išvyko rungtyniauti į Madrido "Real", o nuo 2009-ųjų iki pat šių metų gynė Miuncheno "Bayern" spalvas. Bavarų gretose jis iš viso sužaidė 309 rungtynes.

Per visą savo futbolininko karjerą, įskaitant ir pasirodymus Nyderlandų rinktinėje, A. Robbenas sužaidė 702 susitikimus ir pelnė 247 įvarčius.

A. Robbenas sykį tapo UEFA Čempionų lygoje nugalėtoju. Iš viso jis per savo karjerą iškovojo 30 trofėjų.