N.Kesminas: "Borussia" grupėje aplenks "Barceloną"

Televizijos komentatorius Nerijus Kesminas pateikė Čempionų lygos etapo E, F, G ir H grupių prognozes.

E grupė. „Liverpool“ (Anglija), „Napoli“ (Italija), Zalcburgo „Red Bull“ (Austrija), Genko „Racing“ (Belgija).

Turėtų būti dviejų žirgų lenktynės. Įvertinus turnyro formatą – jokių lenktynių, nes į atkrintamąsias varžybas prasispraudžia būtent dvi komandos. Jei dangus negrius, tai bus „Liverpool“ ir „Napoli“.

Šios komandos ir praėjusį sezoną buvo stipresnės už kitas dvi, o Hanneso Wolfo, Xavero Schlagerio ir Diadie Samassekou netektys Zalcburge bei faktas, kad Genką paliko Leandro Trossard‘as su Ruslanu Malinovskiu, kažin ar yra geras ženklas Austrijos ir Belgijos čempionams. Panašu, kad jiems teks kovoti dėl trečiosios vietos bei teisės pavasarį persikelti į Europos lygą.

Prognozuojama žvaigždė. Sadio Mane („Liverpool“). Galėtų būti ir Mohamedas Salah, bet pastaruoju metu stiprėja pojūtis, kad senegalietis – stabilesnis. Jo žaidimo kreivė nuo mėnulio fazių ar metų laikų kaitos nepriklauso.

Galimas veiksnys X. Fabianas Ruizas („Napoli“). Saugas iš Ispanijos šiemet tapo naudingiausiu pasaulio jaunimo čempionato žaidėju, o jo forma naujo sezono pradžioje kelia įtarimų, kad F.Ruizo varžovams bus kuo toliau, tuo sunkiau.

Numanoma rikiuotė. 1. „Liverpool“, 2. „Napoli“, 3. „Red Bull“, 4. „Racing“.

F grupė. „Barcelona“ (Ispanija), Dortmundo „Borussia“ (Vokietija), Milano „Inter“ (Italija), Prahos „Slavia“ (Čekija).

Traukiame iš kišenės etiketę „mirtininkų grupė“ – kaip be jos? Jei vengtume banalybių – „Barcos“ laukia sunkus ruduo. Sezono pradžioje traumos išpjovė puolimo monstrus, o Čempionų lygos starte – išvyka į Dortmundą, kur šešiolikmečio Anssumane Fati talento gali ir nepakakti. Šiame komandų komplekte kiekvienas prarastas taškas gali būti bilieto į atkrintamąsias varžybas vertės.

Į Vestfaliją atvykę Matsas Hummelsas, Thorganas Hazard‘as, Julianas Brandtas pridės jėgos Dortmundo komandai, o „Inter“ žaidimą styguos Antonio Conte, „nerazzurri“ žaidėjų sąrašą papildęs tokiomis asmenybėmis, kaip Diego Godinas, Nocolo Barella, Romelu Lukaku ir... norėjau sakyti, Alexis Sanchezas, bet kol kas gal luktelėsiu. „Inter“ paleido Ivaną Perišičių ir Mauro Icardi, bet šis praėjusį sezoną labiau priminė kaprizingą princesę nei įvarčių mašiną.

„Slavia“? Ar ji tikrai jums įdomi?

Prognozuojama žvaigždė. Marco Reusas („Borussia“). Jei bus sveikas, aišku. Paprasčiau būtų buvę pasirinkti saugiausią variantą ir sakyti: „Lionelis Messi“, bet šįkart pasirinkimas tebūnie toks.

Galimas veiksnys X. D.Godinas. A.Contei reikia laiko, darni gynyba jam – kaip inhaliatorius astmatikui. O kas kitas styguos tą gynybą, jei ne patyręs urugvajietis?

Numanoma rikiuotė. 1. „Borussia“, 2. „Barcelona“, 3. „Inter“, 4. „Slavia“.

G grupė. Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija), Lisabonos „Benfica“ (Portugalija), Liono „Olympique“ (Prancūzija), „Leipzig“ (Vokietija).

Tradiciškai – ten, kur Rusijos čempionas, ten ir rusiška ruletė. Kad ir kas būtų kalbama apie pagarbą varžovams, per burtų ceremoniją jie visi meldžiasi, kad iš pirmo burtų krepšelio atkeliautų rusų komanda, nes, vadinant daiktus tikraisiais vardais, ji visada yra daug silpnesnė už bet kurią kitą.

Laukdamas šių grupių starto visada gali cituoti Sokratą – žinai, kad nieko nežinai. Žiūrėkite į krištolo rutulį, jei jis su jumis kalbasi. „Zenit“ iš Barselonos prisiviliojo Malcomą. „Benfica“ į Madrido „Atletico“ išleido Joao Felixą, bet jis praėjusį sezoną buvo tik vienas iš penkių Portugalijos čempionų futbolininkų, įmušusių 15 įvarčių ar daugiau.

„Olympique“ gerai žaidė pastarojoje Čempionų lygos kampanijoje, bet šįsyk Liono komanda – be parduotų Tanguy N‘Dombele, Nabilio Fekiro, Ferland‘o Mendy, o Bruno Genesio prie komandos vairo pakeitęs brazilas Sylvinho pagrindiniu treneriu dar nėra dirbęs. Tikrai sustiprėjo tik Vokietijos bundeslygoje pirmaujantis „Leipzig“. Gal net ne dėl pozityvių permainų sudėtyje, o todėl, kad prie šturvalo stojo supertalentingas 31-erių treneris Julianas Nagelsmannas.

Prognozuojama žvaigždė. Timo Werneris („Leipzig“). Šis sezonas puolėjui beveik garantuotai yra paskutinis Leipcige. Kodėl jam nedriokstelėjus durimis taip, kad pas kaimynus ne tik tinkas nuo sienų nubyrėtų, bet ir langų stiklų šukės į visas puses pažirtų?

Galimas veiksnys X. Malcomas. Jei sužais jis, gali sužaisti ir „Zenit“.

Numanoma rikiuotė. 1. „Benfica“, 2. „Leipzig“, 3. „Zenit“, 4. „Olympique“.

H grupė. Londono „Chelsea“ (Anglija), Amsterdamo „Ajax“ (Olandija), „Valencia“ (Ispanija), „Lille“ (Prancūzija).

Irgi grupė be favoritų. Durk pirštu bet kur – visur problemos.

Neramu: „Ajax“ po nuostabaus praėjusio sezono pradeda erą be Frenkie De Jongo, Matthijso De Lighto ir veterano Lasse‘s Shone‘s. Negerai: „Chelsea“ dėl prekybos žaidėjais taisyklių pažeidimų negali įsigyti naujų futbolininkų, ir tikro parako dar menkai uosčiusiam treneriui Frankui Lampardui lieka daug tikėtis iš savo jaunimo.

Blogai: „Lille“ neturi nei tokio lygio varžybų patirties, nei praėjusio sezono lyderio Nicolas Pepe, kuris persikėlė į Londono „Arsenal“.

Katastrofa: „Valencia“ skandalingai atleido trenerį Marcelino, kuris praėjusį sezoną komandą iš turnyrinės ir žaidybinės smegduobės ištraukė mitriau nei baronas Miunhauzenas save – už plaukų iš pelkės, o jo įpėdiniui Albertui Celadesui „Barcelona“ debiuto rungtynėse atskaičiavo penkis įvarčius.

Paguoda - visiems ta pati. Ne mano vieno tvartas dega.

Prognozuojama žvaigždė. Tammy Abrahamas („Chelsea“). Jei nesuprantate, kodėl – pažiūrėkite į tai, ką jis išdarinėja „Premier“ lygoje.

Galimas veiksnys X. Dani Parejo („Valencia“). Jei ispanų komandą kas nors ir gali ištempti į Čempionų lygos pavasarį, tai tik jos kapitonas.

Numanoma rikiuotė. 1. „Chelsea“, 2. „Ajax“, 3. „Valencia“, 4. „Lille“.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...