Netikėtumai Čempionų lygoje: "Crvena Zvezda" nukovė "Liverpool", "Club Brugge" sumindė "Monaco"

Antradienį 19 val. 55 min. UEFA Čempionų lygoje prasidėjo antrojo grupių etapo rato startas.

C grupėje pirmieji į kovą stojo "Liverpool" futbolininkai, kurie išvykoje susigrūmė su triukšmingai savo žiūrovų palaikoma Belgrado "Cvena Zvezda". Sunkiai visą susitikimą progas kūręs "Liverpool" Serbijoje buvo priverstas nuryti karčia piliulę - dar ne taip seniai žeminantį pralaimėjimą Paryžiuje patyrę "raudonosios žvaigždės" futbolininkai rezultatu 2:0 palaužė Čempionų lygos finalininkus.

Vos tašką iki šiol turėjusi "Crvena Zvezda" svečių iš šaltojo Liverpulio neišsigando ir nuo pat pradžių kibo į atlapus. "Raudonieji" sunkiai rezgė atakas, o tuo pasinaudoję šeimininkai užspaudė juos jų pačių aikštės pusėje.

Jau 22-ąją minutę ir taip garsus Belgrado stadionas pradėjo ūžti iš visos gerklės - po kampinio visiškai be priežiūros baudos aikštelėje paliktas Milanas Pavkovas galva nukreipė kamuolį į Anglijos atstovų vartus.

Kraują skonį pajutusi "Crvena Zvezda" ties tuo apsistoti nebuvo pasiryžusi - jau po septynių minučių tas pats M. Pavkovas paleido netikėtą smūgį iš maždaug 20 metrų ir Alissonui nepaliko jokių šansų.

Antrajame kėlinyje "Liverpool" dar rodė gyvybės ženklus, tačiau netikėtai savo įvarčio taip ir nesužvejojo - susitikimą rezultatu 2:0 laimėjo šeimininkai.

"Liverpool" savo grupėje vis dar užima pirmąją poziciją. Savo ruožtu pergalę pasiekusi "Crvena Zvezda" bent laikinam pagal taškus pavijo trečioje vietoje esantį PSG.

Kitoje dvikovoje, kurioje "Monaco" namuose priėmė "Club Brugge", triuškinančią pergalę pasiekė svečiai iš Belgijos. Čia susitikimas buvo baigtas jau po pusvalandžio, kai svečiai jau turėjo įgiję trijų įvarčių pranašumą.

Didžiulę krizę išgyvenanti "Monaco" komanda namuose negalėjo nieko padaryti prieš varžovus - Hansas Vanakenas per penkias minutes įmušė du įvarčius, o dar vieną vyšnią ant torto 24-ąją minutę uždėjo Wesley Moraesas. Galutinį tašką šioje dvikovoje 84-ąją minutę padėjo Ruudas Vormeris.

"Club Brugge" įsirašė pirmąją pergalę šiame Čempionų lygos sezone. "Monaco" lieka su tuo pačiu vienu tašku.

Rezultatai:

"Crvena Zvezda" 2 - 0 "Liverpool"
22' [1 - 0] M. Pavkov
29' [2 - 0] M. Pavkov

"Club Brugge" 0 - 4 "Monaco"
12' [0 - 1] H. Vanaken
17' [0 - 2] H. Vanaken (11 m. baudinys)
24' [0 - 3] W. Moraes
85' [0 - 4] R. Vormer