Naujos asociacijos vadovai A lygoje tikisi pamatyti ir Jonavos komandą

Lietuvos futbolo klubai buriasi į atnaujintą organizaciją su nauju prezidentu ir kitą sezoną tikisi permainų bei daugiau savarankiškumo.

Pasikeitimai lygoje įvyko pasibaigus sutarčiai su ankstesniu partneriu. Naujuoju „Lietuvos futbolo klubų asociacijos A lyga" prezidentu išrinktas buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės žaidėjas Deividas Šemberas, o direktoriumi tapo buvęs „Futbolo.TV“ direktorius Rimvydas Čekavičius.

Būtent pastarieji asociacijos vadovai trečiadienio popietę ir lankėsi Jonavoje. Pirmiausia jie susitiko su asociacijos "Už Jonavos futbolo ateitį" nariais, vėliau svečiai susitiko ir su rajono meru Mindaugu Sinkevičiumi bei aptarė galimybes išvysti Jonavos klubą aukštesniame divizione.

Pasibaigus futbolo sezonui, jau aktyviai žvalgomasi į naująjį ir kaip žinia, Jonavos „Lietava“ futbolo klubas 2015 metais laimėjo LFF I lygos čempionatą bei sportiniu principu užsitikrino galimybę rungtyniauti aukščiausioje lygoje. Svečių vizitas ir buvo supažindinti savo, kaip naujos asociacijos, planus bei susipažinti su Jonavos futbolo vizija ir komandos žaidimu A lygoje.

Asociacijos prezidento D.Šembero nuomone, Jonavos komanda yra laukiama ir kviečiama į šią lygą. Kalbėdamas apie lygos sistemą, tai jau apsispręsta dėl 8 komandų dalyvavimo. Į šį skaičių asociacija įtraukia ir FK „Lietavą“.

Dėl dalyvavimo Všį „Jonavos futbolas“ vadovai yra apsisprendę, tačiau reikia luktelėti kitų metų pradžios, kai tiksliai jau bus žinomos Jonavos futbolo komandos dalyvavimo A lygoje perspektyvos. Laukia dideli darbai, nes A lygos licencijavimo projekte yra nemažai reikalavimų, kurių stadionas vis dar neatitinka kriterijų.

Pasak mero M.Sinkevičiaus, kitų metų pabaigoje jau laukiama arenos atidarymo, kur ir turės galimybę komandos pasinaudoti ten esama infrastruktūra, tačiau iki to laiko galvojama apie problemų sprendimus dėl komandų, teisėjų priėmimo ir persirengimo, nusiprausimo ir t.t.

"Šiaip mes labai norėtume, kad kiltume į viršų, į tą A lygą - bendravime su Lietuvos futbolo klubų asociacijos vadovais ir VšĮ „Jonavos futbolas“ direktoriumi ir Valdybos nariu bei asociacijos "Už Jonavos futbolo ateitį" nariais  kalbėjo meras M.Sinkevičius, - bet suprantame, kad neatitiktumėme reikalavimų ir reiktų tam tikrų išlygų. Kitų metų pabaigoje pastatysime universalią salę ir ten futbolininkai jau galės pasinaudoti rūbinėmis, dušais ir kt., kol nėra naujųjų tribūnų su patalpomis.

Jei kalbama dalyvauti čempionate su išlygomis, tai jau esame sutarę dėl modulinių patalpų nuomos. Tai būtų laikinas metų sprendimas, kad žaisti ir nepasidaryti sau didelės gėdos“.

Po diskusijų svečiams buvo parodyta jau kitų metų pabaigoje atsidarysianti universali arena, aprodytos „Neries“ futbolo aikštynai bei apžiūrėtas centrinis stadionas ir jo futbolo aikštė.

jonavoszinios.lt