M.Zubas derasi su trečiosios Lenkijos lygos vidutinioku?

Mareko Zubo Vilniuje praleisti du su puse sezono „Žalgiriui“ buvo aukso amžius. Tad pranešimas apie M. Zubo atsisveikinimą su klubu fanų nenudžiugino.

M. Zubas Vilniuje iškovojo viską ką galėjo. Laimėjęs du čempionato aukso medalius, du kartus - LFF taurę, kartą - supertaurę, šį rudenį jis buvo pripažintas geriausiu Lietuvos futbolo pirmenybėse dirbančiu treneriu.

„Aš noriu pasakyti savo paslaptį. Kai man pasiūlė „Žalgirio“ trenerio postą, norėjau pasiekti tikslą – tapti geriausiu. Komandos vadovai turbūt užmiršo pasakyti, jpg lenkas turės dukart laimėti čempionatą, kad tai pasiektų”, - šypsodamasis kalbėjo „Žalgirio“ strategas per LFF sezono apdovanojimų ceremoniją. 2013-aisiais, nors M. Zubo vadovaujama komanda tapo čempione, geriausiu Lietuvos pirmenybių treneriu buvo išrinktas pagrindinio „Žalgirio“ varžovo Klaipėdos „Atlanto“ strategas rusas Konstantinas Sarsanija.

2012-aisiais metais M. Zubas tapo Lenkijos rinktinės vyriausiojo trenerio Waldemaro Fornaliko asistentu. Neišbuvo juo ir savaitės. Metęs rinktinę treneris atvyko į Lietuvą vadovauti „Žalgiriui“.

Tada specialistas aiškino, kad jam teko rinktis: garbė treniruojant rinktinę, ar buvimas vyriausiuoju treneriu. M. Zubas pasirinko pastarąjį variantą. O vėliau daug kartų Lietuvos ir Lenkijos žurnalistams kartojo: „Nesuklydau“.

Nepaisant to, kad M. Zubas buvo pakviestas net į rinktinės trenerių štabą, tarp tos šalies futbolo aistruolių gero vardo jis neturėjo.

Lodzės „Widzew“ gerbėjai buvo jį net paskelbę visų laikų blogiausiu „Widzew“ treneriu.

Suprantama, prie to prisidėjo ne tik ne kokie komandos to meto rezultatai, bet ir viena neapdairi M. Zubo frazė. Po ilgo laiko „Widzew“ pralaimėjus Lodzės derbį LKS, M. Zubas pareiškė, kad tragedijos nėra.To "Widzew" aistruoliai negalėjo atleisti labiau, nei pralaimėjimų virtinės.

"Widzew" buvo paskutinė komanda, kurioje M. Zubas dirbo vyriausiuoju treneriu iki atėjimo į "Žalgirį"

Bet po pustrečių metų, M. Zubo praleistų Lietuvoje, net kai kurie „Widzew“ gerbėjai keičia požiūrį į M. Zubą.

„O gal tada tiesiog viskas per greitai vyko ir mes iš M. Zubo per daug norėjome? Juk blogas treneris nebūtų tiek daug pasiekęs Lietuvoje“, – rašė vienas Lodzės futbolo tinklaraštininkas, kuris prisipažino gėręs šampaną, kai M. Zubas paliko „Widzew“, o 2012-ais metais prognozavęs, kad M. Zubas nuves „Žalgirį“ į žemesnę lygą.

Vos paaiškėjus, kad M. Zubas atsisveikino su „Žalgiriu“, Lenkijoje pasklido ne vieną lenkų futbolo sirgaių nustebinęs gandas apie kitą trenerio darbovietę. Kalbama, kad auksinis „Žalgirio“ treneris derasi su Lenkijos trečiosios pagal pajėgumą lygos vidutinioku Čenstakavos „Rakow“ klubu.

I.Butautas, sportas.info