M.Grigaravičius: "Riterių" žaidimas tik gerės

Kai po pergalingų rungtynių prieš „Žalgirį“ „Riteriai“ žengė į rūbinę, netrukus joje užgrojo kultinė „Freed from Desire“ dainos muzika, o patys herojai pagrindinius žodžius interpretavo į „Grigas on fire“.

Iškart po to kilo klausimai: kas tas Grigas? Ir kodėl būtent jis „on fire“?

„Šį klausimą reiktų užduoti Donatui Kazlauskui (šypsosi). Prieš rungtynes su „Stumbru“ rūbinėje paleidau šią dainą, visi atsiminėme Šiaurės Airijos aistruolių skanduotę, iš pradžių palinksėjome galvomis, o po pergalės jau dainavome visi kartu“, – sakė netikėtai dainos herojumi tapęs Mindaugas Grigaravičius.

Grįžkime prie pačių rungtynių. Atrodė, kad „Riteriai“ pergalės nori labiau nei „Žalgiris“. Kokie dar komponentai lėmė, kad buvo iškovota pergalė?

Pirma, manau, mes iki galo buvome kaip komanda,vienas kitą palaikėme; antra – tiesiog žinojome, ką darys varžovai ir buvome tam pasiruošę.

Ar galima teigti, kad psichologine prasme tai svarbiausias šio sezono laimėjimas?

Manau, kad taip. Pergalė prieš „Žalgirį“ visada yra daugiau nei pergalė, nes tuomet padidėja pasitikėjimas savo jėgomis tiek asmeniškai, tiek komandiškai.

„Riteriai“ labai sunkiai pradėjo sezoną, bet dabar yra dviejų pergalių serijoje. Kas pasikeitė?

Niekas nepasikeitė. Mes esame naujai surinktas kolektyvas, o tai reiškia, kad pradžia negalėjo būti lengva. Visada turi praeiti kažkoks laiko tarpas, kad žaidėjai suprastų, koi š jų reikalauja treneris. Taip pat ir žaidėjai turi susižaisti vienas su kitu. Vienos ekipos šį etapą įveikia greičiau, kitos – lėčiau. Mes, panašu, kad šį etapą jau esame išgyvenę ir mūsų žaidimas tik gerės.

Tačiau tokios pergalės jaunoms komandoms kartais padaro meškos paslaugą ir jos nebesugeba išlaikyti koncentracijos žaidžiant su silpnesnėmis komandomis?

Tikiu, kad tokių problemų neturėsime. Kiekvieną dieną mes jaučiame vidinę konkurenciją, kuri ne tik kad neleidžia atsipalaiduoti, bet tik stumia pirmyn.

Žiūrint iš šono, susidaro įspūdis, kad šiemet Riteriai savo geriausias rungtynes žaidžia su „Žalgiriu“ ir „Sūduva“. Kodėl?

Prieš šiuos varžovus ypač norisi laimėti. Kitas dalykas – šios komandos žaidžia pirmu numeriu, todėl puldamos dažnai pamiršta apie gynybą. Mūsų komandoje netrūksta greitų žaidėjų, kurie kontratakose gali būti itin efektyvūs.

Šį savaitgalį laukia „Palanga“ ant natūralios dangos. Kaip šis faktas pasikeis „Riterių“ veidą“?

Tai neturėtų būti labai reikšmingas veiksnys. Tikiu, kad mūsų žaidimas dėl to nesikeis.

O kaip žiūrite į būsimą varžovą?

Su pagarba. Gal jie neišgyvena geriausio laikotarpio, bet tai komanda, turinti gerą sudėtį. Lengva tikrai nebus.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...