M.Čepas prieš debiutą Europos lygos atrankoje: „Mums tai didi diena“

Liepos 11 dieną Marijampolėje „Kauno Žalgirio“ futbolo klubo pirmą kartą istorijoje laukia UEFA Europos lygos atrankos rungtynės. 20 valandą komanda stos į dvikovą su Limasolio „Apollon“ komanda iš Kipro.

Rungtynių išvakarėse komanda Marijampolėje surengė treniruotę, o komandos vyriausiasis treneris Mindaugas Čepas dalyvavo spaudos konferencijoje.

„Džiaugiamės galėdami debiutuoti Europos lygoje. Mums, klubui ir administracijai tai didi diena. Vaikinai perrašys šio klubo istoriją. Jaučiamas didesnis susidomėjimas nei A lygos rungtynėmis. Jaučiasi susikaupimas ir jis galbūt šiek tiek per didelis, stengiamės vaikinus atpalaiduoti, kad į rungtynes jie žiūrėtų paprasčiau. Manau, kad šios rungtynės ir klubo perėjimas į Europos lygą bus dar didesnis impulsas futbolo populiarinimui Kaune. Visi to laukiame su nekantrumu“, – spaudos konferencijoje pasakojo M.Čepas, kuriam tai taip pat debiutinės rungtynės Europos lygos atrankoje.

Pasak antrus metus komandai vadovaujančio 40-mečio trenerio, apie būsimus varžovus pavyko gauti pakankamai daug informacijos. Kauniečiai mėgins pasinaudoti silpnosiomis „Apollon“ ekipos pusėmis.

 „Apie „Apollon“ turime susirinkę pakankamai informacijos, apie klubą, kuris du metus iš eilės žaidė UEFA Europos lygos grupių etape. Tai komanda, kuri nori kontroliuoti rungtynių eigą ir kuo ilgiau turėti kamuolį. Po praėjusių metų komandoje įvyko didelė žaidėjų kaita, todėl išskirti vieno ar kito žaidėjo nenorėčiau. Mes ruošiamės žaisti prieš visą Limasolio komandą, o ne prieš pavienius žaidėjus. Gerbiame šį klubą, gerbiame jų istoriją, bet po teisėjo švilpuko visa ta pagarba dings. Žinome jų stiprias puses, bet kaip ir pas kiekvieną varžovą, pas juos yra ir silpnų pusių“, – apie varžovus kalbėjo strategas.

Nors Kipro ekipa yra laikoma šių rungtynių favorite, „Kauno Žalgirio“ ekipos treneris buvo nusiteikęs pozityviai ir tikino, kad komanda yra pasiruošusi.

„Su kiekvienu varžovu eiti į aikštę ir netrokšti pergalės? Kokia tada prasmė žaisti? Toks tas skeptikų darbas, viską vertinti, o mes žiūrime pozityviai. Galbūt kažkuriam iš mūsų žaidėjų tai bus gyvenimo rungtynės, galbūt karjeros pasisuks kita linkme. Mes esame pasiruošę viskam“, – spaudos konferenciją užbaigė M.Čepas.

Bilietus į Marijampolės ARVI arenoje vyksiančias rungtynes galima įsigyti visose Bilietai.lt kasose arba internetu. Rungtynių pradžia 20:00.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...