M.Čepas: pirmas blynas prisvilo, bet žaidimas gynyboje buvo neblogas

Po ketvirtadienį Marijampolės ARVI arenoje sužaistų debiutinių UEFA Europos lygos atrankos rungtynių su Limasolio „Apollon“ komanda, „Kauno Žalgirio“ treneris Mindaugas Čepas ir saugas Dominykas Galkevičius dalyvavo tradicinėje spaudos konferencijoje.

Po pralaimėjimo rezultatu 0:2, komandos treneris M.Čepas visų pirma išskyrė pakankamai gerą darbą gynyboje, kalbėjo apie taktinius dalykus ir pasakė, ką reikia gerinti prieš už savaitės vyksiančią dvikovą Nikosijoje.

„Visų pirma, noriu pasveikinti mūsų klubą su debiutu Europos lygoje. Taip, pirmas blynas prisvilo, bet kas liečia pačias rungtynes, manau, kad žaidimas gynyboje mane tenkino ir tas žaidimas, kurį planavome, veikė. Kaitaliojome taktines schemas – pradėjome 5-3-2, vėliau perėjome prie 5-4-1. Būtent tada, manau, varžovams sekėsi sunkiau rasti erdvių atakoje. Kalbant apie mūsų ataką – visiškai nepavyko. Prie pirmos taktinės schemos dar kažką bandėme, bet perėjus prie kitos schemos mūsų puolėjas nespėjo kilti į viršų ir padėti vienam likusiam Joao Figueiredo. Yra kur pasitempti. Abu įvarčius praleidome po individualių žaidėjų klaidų. Prieš atsakomąsias rungtynes reikia gerinti žaidimą atakoje, pozicinį žaidimą, išėjimą į greitas atakas. Šį kartą buvo per dideli tarpai tarp Joao ir saugų linijos ir mes nespėdavome“, – po rungtynių pasakojo komandos vairininkas.

Tuo metu antrus metus iš eilės su „Apollon“ komanda UEFA Europos lygos atrankoje susitikęs D.Galkevičius pripažino, kad pralaimėjimas nuvylė, bet džiaugėsi komandos atsidavimu ir pozityviai žiūrėjo į ateitį.

„Taip pat norėčiau pasveikinti klubą su debiutu Europos lygoje. Pralaimėti niekam nėra malonu, o futbolas susideda iš smulkmenų. Šį kartą kelios ir iki galo neatidirbtos smulkmenos greičiausiai ir lėmė mūsų pralaimėjimą. Dabar po rungtynių jaučiasi, kad vaikinai tikrai kovojo, bet kovos užtenka ne visada. Šiai dienai padarėme ką galėjome, bet ateityje galima visko pridėti – ir drąsos, ir agresyvumo. Tokios rungtynės turėtų pridėti pasitikėjimo ir patirties“, – pasakojo visas 90 minučių aikštėje praleidęs 32-ejų saugas.

Atsakomosios rungtynės Nikosijoje (Kipras) vyks liepos 18 dieną, 20 valandą.