Mažiesiems pacientams - rinktinės dėmesys ir dovanos

Laisvą laiką tarp treniruočių Lietuvos futbolo rinktinės nariai paskyrė kilniam tikslui – praskaidrinti sergančių vaikų dieną ir atkreipti dėmesį į jų problemas.

Santaros ligoninės vaikų onkohematologijos skyriuje antradienį lankėsi Lietuvos rinktinės žaidėjai Fedoras Černychas, Mantas Kuklys, Saulius Mikoliūnas ir rinktinės treneris Valdas Urbonas.

Žinomi vyrai pabendravo su mažaisiais pacientais, jiems įteikė futbolo marškinėlius ir pakvietė apsilankyti Lietuvos rinktinės rungtynėse.

“Geros emocijos, kai padarai kažką gero vaikams ir pamatai kad jie šypsosi, kad kažkiek prisidėjai prie jų džiaugsmo”, - kalbėjo rinktinės kapitonas F. Černychas

S. Mikoliūnas prisiminė, jog atstovaujant Edinburgo „Hearts“ klubui Škotijoje tokios akcijos buvo dažnos: “Aplankydavome vaikus, įteikdavome dovanėles, pakelti jiems nuotaikai, parodyti dėmesį, kad jie nėra čia vieni. Jiems norime palinkėti stiprybės, vilties, tikėjimo, pasidalinti ta meile ir šiluma. Žmonėms reikėtų ne tik žiūrėti savo pusę, bet ir pagalvoti apie kitus, kuriems šiek tiek sunkiau. “

M. Kuklys sakė, jog vizitas ligoninėje paskatino apgalvoti vertybes: “Kai pamatai, su kokiomis problemomis vaikai susiduria, supranti, kad yra daug svarbesnių dalykų gyvenime nei tavo problemos. Tai priverčia tave susimastyti ir pagalvoti, kad turi būti laimingas. Vaikams stengėmės suteikti džiaugsmo, kad jie šypsotųsi.”

Treneris Valdas Urbonas palinkėjo vaikams sveikatos ir kvietė susitikti stadione.  Ypatinga akimirka vaikų laukia šeštadienį – jie išves į aikštę žaidėjus prieš Lietuvos ir Ukrainos rungtynes Vilniuje.

Futbolo rinktinė kviečia prisidėti prie pagalbos vėžiu sergantiems vaikams ir paremti Rimanto Kaukėno paramos grupės veiklą.