Marškinėlius su V. Putino atvaizdu dėvėjusiam žaidėjui - kirtis

Maskvos „Lokomotiv“ futbolo klubo saugas Dmitrijus Tarasovas gali skaudžiai nukentėti dėl per didelės meilės Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui. UEFA šaltinių teigimu, už viešą pozavimą po rungtynių su marškinėliais, kuriuose puikavosi V.Putino atvaizdas, rusų futbolininkui gresia 10 mačų diskvalifikacija.

Antradienį „Lokomotiv“ išvykoje žaidė Europos lygos šešioliktfinalio mačą su Stambulo „Fenerbahce“ ekipa. Rusai nusileido šeimininkams 0:2.

Pasibaigus dvikovai, D.Tarasovas nusimetė futbolininko marškinėlius, po kuriais buvo dar vieni, ant kurių puikavosi V.Putino atvaizdas karine uniforma ir užrašas „pats mandagiausias prezidentas“.

„Tai mano prezidentas ir nutariau parodyti, kad jis su manimi bei jį visada palaikau. Ant marškinėlių viskas parašyta, ką aš noriu pasakyti“, – savo poelgį aiškino „Lokomotiv“ žaidėjas.

„Šiuo atveju aiškiai galime matyti drausmės pažeidimą ir provokaciją. Futbolininkas gali būti nubaustas ir labai rimtai nubaustas – diskvalifikacija iki 10 mačų. Taip pat gali kliūti ir „Lokomotiv“ komandai – jai už žaidėjo išsišokimą gali būti skirta piniginė bauda“ – rusų žiniasklaidai dėstė neįvardintas UEFA atstovas.

Pagal UEFA nuostatas yra draudžiama per rungtynes reikšti politinius šūkius.

Dar prieš mačą D.Tarasovas garsiai ir nedviprasmiškai buvo pareiškęs: „Mes Stambule žaisime futbolą, o ne kariausime su tribūnomis bei turkų tauta“.

Mat Rusijos ir Turkijos santykiai pašlijo po lapkričio 24-osios, kai po daugelio rusų aviacijos oro erdvės pažeidimu, Turkijos naikintuvas numušė Rusijos bombonešį.

D.Tarasovo išsišokimas Stambulo stadione nevirto rimtomis bėdomis su turkų sirgaliais tik todėl, kad  marškinėlius su V.Putinu jis parodė tik keliems sektoriams. Ir tai – žaidėjas buvo nušvilptas. Jei stadiono kameros būtų nukreiptos į rusą, o  vaizdas parodytas švieslentėje, buvo galima sulaukti ir riaušių.

lrytas.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...