Madrido "Real" – PSG: keršto troškimas (įdomūs faktai)

UEFA Čempionų lygoje antradienio vakarą netrūks gražaus ir intriguojančio futbolo.

Ko gero įdomiausia dvikova įvyks "Santiago Bernabeu" stadione, kur į save vis labiau panašėjantis Madrido "Real" klubas priims Paryžiaus "Saint-Germain" futbolininkus.

Sunkiai sezoną pradėję "baltieji" pirmoje šių komandų dvikovoje patyrė triuškinančią nesėkmę – savo aikštėje žaidusi PSG ekipa triumfavo rezultatu 3:0.

"Real" paskutinėse rungtynėse savo pyktį išliejo ant Stambulo "Galatasaray" komandos. Šiose rungtynėse tikimasi atakuojančio futbolo tiek į vieną, tiek į kitą pusę.

Įdomiausi rungtynių faktai – prieš jūsų akis:


PSG komanda šį sezoną Čempionų lygoje demonstruoja įspūdingą statistiką – keturios pergalės iš tiek pat galimų, nė vieno praleisto ir dešimt pelnytų įvarčių.

Madrido "Real" po pirmųjų dviejų nesėkmingų turų į pergalių kelią grįžo abu kartus įveikdamas "Galatasaray". Paskutinėje dvikovoje "baltieji" varžovams "atrašė" šešis įvarčius.

Per pastarąsias dešimt rungtynių žaidžiant visuose turnyruose PSG iškovojo devynias pergales ir tik sykį pralaimėjo, kai tuo metu "Real" šventė šešias pergales, tris kartus sužaidė lygiosiomis ir taip pat vienoje dvikovoje nusileido varžovams.

PSG komanda jau yra užsitikrinusi vietą aštuntfinalyje. Norint užimti pirmąją poziciją savo grupėje, jiems užteks nepralaimėti dvikovos Madride.

Zinedine'o Zidane'o kariauna dėl savo patekimo į aštuntfinalį dar negali jaustis ramiai, tačiau viską galėtų išspręsti "Club Brugge" ir "Galatasaray" rungtynės, kuriose "morengus" nudžiugintų lygiosios arba turkų pergalė.

PSG ekipos pergalė šiame sezone buvo pirmoji per pastaruosius penkis tarpusavio susitikimus Čempionų lygoje. Iki tol "Real" paryžiečius buvo nugalėjęs tris kartus ir sykį sužaidę lygiosiomis.

Paskutinės šių komandų rungtynės "Santiago Bernabeu" stadione baigėsi "Real" pergale 3:1. 2018-ais metais, kovoje dėl patekimo į ketvirtfinalį, "baltųjų" ekipą į pergalę vedė Marcelo ir du kartus pasižymėjęs Cristiano Ronaldo.

PSG per visą istoriją prieš "Real" išvykoje yra laimėjęs vos vieną kartą. Tai įvyko 1994-ais metais, kai vienintelis George'o Weaho įvartis nulėmė paryžiečių pergalę UEFA Taurių laimėtojų taurės pirmajame ketvirtfinalio mače.

Į "Santiago Bernabeu" stadioną sugrįš puikiai Madrido publikai pažįstami veidai – Angelis Di Maria, Keyloras Navasas ir Pablo Sarabia.

Vienas iš "La Decima" herojų – Angelis Di Maria – į Madrido "Real" komandos vartus pirmajame komandų susitikime įmušė du įvarčius, o triskart iš eilės Čempionų lygos nugalėtojas Keyloras Navasas išsaugojo "sausus" vartus.

PSG komandoje vis labiau įsivažiuojantis Mauro Icardi mušė pergalingus įvarčius trijose iš paskutinių keturių išvykos rungtynių.

Karimas Benzema, šį sezoną jau pelnęs 12 įvarčių visuose turnyruose, pirmasis mušė įvarčius paskutinėse dvejose "Real" rungtynėse, įskaitant savaitgalį įvykusį susirėmimą su "Real Sociedad".