M. Salah vasarą gali dalyvauti olimpinėse žaidynėse

Daugumos sporto šakų atstovų viena didžiausių svajonių yra atstovauti savo šaliai olimpinėse žaidynėse, tiesa, futbolo turnyras šiame grandioziniame renginyje nėra toks svarbus.

Taip yra dėlto, kad olimpiniame futbolo turnyre varžosi žaidėjai iki 23 metų, o komandose gali būti tik po tris vyresnius futbolininkus.

Vis tik artėjančią vasarą Tokijuje galime išvysti vieną ryškiausių vardų dabartiniame futbolo pasaulyje - Egipto žvaigždę Mohamedą Salah.

Egipto olimpinės rinktinės treneris Shawky Gharibas patvirtino, kad planuoja įtraukti "Liverpool" žvaigždę į komandos sąrašą, tačiau sprendimą priims pats futbolininkas ir Jurgenas Kloppas, kadangi FIFA neįpareigoja klubų išleisti savo žaidėjų į olimpines žaidynes.

"Salah dalyvavimas olimpinėse žaidynėse priklauso nuo jo paties ir "Liverpool" trenerio Jurgeno Kloppo sprendimo.

Mes negalime versti jo dalyvauti turnyre, kadangi FIFA neįpareigoja klubų išleisti savo žaidėjų į olimpines žaidynes.

Salah yra vienas geriausių žaidėjų pasaulyje ir kiekvienas treneris norėtų jį turėti savo komandoje. Jis tikrai bus išplėstiniame 50 žaidėjų sąraše, o galutinė komandos sudėtis paaiškės birželio pradžioje", - bendraudamas su žurnalistais kalbėjo S. Gharibas.

Jei M. Salah nuspręs vykti į olimpines žaidynes, jam gali teikti praleisti "Premier" lygos startą, kuris numatytas rugpjūčio 8 dieną - ta pačią dieną vyks ir olimpinio futbolo turnyro finalas.