M. Raiola: "Fanai negalvoja, kad futbolo agentai uždirba per daug"

FIFA nusprendė pažaboti nepasotinamus futbolo žaidėjų agentus ir ruošiasi įvesti tam tikrus limitus jų gaunamoms išmokoms.

Planuojama, kad agentai iš klubo, perkančio žaidėją, galėtų reikalauti 3 proc. nuo sandorio sumos, o iš parduodančio - 10 proc. Žinoma, tokie planai papiktino futbolo agentus, kurie surengė susitikimą Londone.

Mino Raiola, kuris atstovauja tokius futbolininkus kaip Paulis Pogba, Zlatanas Ibrahimovičius ar Erlingas Haalandas, yra įsitikinęs, kad FIFA planas neišdegs, o fanai palaiko būtent agentų pusę.

"Šis susitikimas mums buvo labai svarbus. Mes nusprendėme, kad už mus kalbės vienas žmogus - Melas Steinas. Žiūrėsime, kaip viskas klostysis toliau.

Ar FIFA mus išgirs? Taip, nes neteisybė visuomet pralaimi. Pažiūrėkite į istoriją. Tiek Pirmajame pasauliniame kare, tiek Antrajame, tiek visuose kituose triumfavo teisybė ir teisingos pažiūros, todėl laimėsime ir mes.

Ar futbolo fanai mano, kad agentai uždirba per daug? Taip kalba žiniasklaida, bet tai nėra tiesa. FIFA nori suformuoti tokį požiūrį. Fanai negalvoja, kad futbolo agentai uždirba per daug. Protingi žurnalistai taip pat supranta, kad žiniasklaida bando kariauti su mumis", - po susitikimo kalbėjo M. Raiola.