"Liverpool" problemų gynyboje sprendimas? 15 gynėjų, kurie atrodytų geriau už D. Lovreną (straipsnis)

Šį sezoną daugiausiai kritikos „Liverpool“ ekipoje susilaukia gynėjų grandis, kurioje nemažai pylos gauna Dejanas Lovrenas. Dar vasarą problemos gynyboje nematęs Jurgenas Kloppas jau pats neatvirai pripažįsta, jog suklydo vasarą nesustiprindamas centro gynėjų grandies.

„Pažiūrėkite į žaidėjus, kuriuos mes galime įsigyti ir suraskite bent penkis, kurie galėtų mus sustiprinti. Penkis! Tada jus apdovanočiau prizu“, - dar rugpjūtį kalbėjo treneris.

Tačiau „raudonųjų“ ekipos gynyba sezono pradžioje demonstruoja tokį nesėkmingą žaidimą, kad po praėjusią savaitę patirtos nesėkmės prieš „Tottenham Hotspur“ neišlaikė ir pats vokietis.

„Pirmasis įvartis į mūsų vartus nebūtų kritęs, jei tuo metu aš būčiau aikštėje su savo treningais“, - kritikos komandai negailėjo J. Kloppas.

Komanda vasarą nesėkmingai bandė įsigyti Virgilį van Dijką, o nepavykus susitarti su „Southampton“ dėl šio futbolininko pardavimo, „raudonieji“ atsisakė galimybės stiprintis kitais naujokais šioje pozicijoje.

„Mes visus potencialius naujokus stebėjome po 500 milijonų kartų. Mes tikrai neignoruojame galimybės pasistiprinti gynyboje. Kaip jau sakiau, jei būtų galimybė surasti ir įsigyti mums tinkantį futbolininką, aš taip jau būčiau padaręs. Aš turėjau priimti sprendimą ir nusprendžiau, kad mano vyrukai nėra prastesni už tuos futbolininkus“, - praėjusį mėnesį spaudai kalbėjo „Liverpool“ treneris.

Po to, kai šiame sezone D. Lovreno bei jo kolegų klaidos ir toliau tampa pagrindine nesėkmių priežastimi, Goal nusprendė pateikti 15 gynėjų, kurie tikrai atrodytų geriau už „raudonųjų“ gynybos linijoje rungtyniaujančius futbolininkus.


„Lazio“ centro gynėjo Stefano de Vrijo kontraktas baigsis kitų metų vasarą ir juo jau dabar domisi Turino „Juventus“. Buvo kalbama, kad šiuo žaidėju vasarą domėjosi ir „Liverpool“ klubas, o ryškiai Italijoje tobulėjantis gynėjas tikrai sustiprintų komandos gynybos liniją. Visgi, svajoti apie galimybę prisivilioti jį nemokamai vasarą „raudonųjų“ gerbėjams gali būti per drąsu – „Lazio“ daro viską, kad pratęstų sutartį su šiuo futbolininku.

Po to, kai nesugebėjo susitarti su „Roma“ dėl kontrakto pratęsimo, Kostas Manolas vasarą buvo siūlomas „Zenit“ ekipai. Graikijos rinktinės narys atsisakė galimybės išvykti į Rusiją ir tikėjosi, jog sulauks pasiūlymų iš pajėgesnių lygų, o Italijos sostinės klubas už 40 milijonų eurų būtų be kalbų paleidęs šį žaidėją. Nors 26-erių metų žaidėjas būtų puikus papildymas J. Kloppo ekipai, pasiūlymo „Liverpool“ nepateikė ir K. Manolas liko „Roma“ ekipoje.

Nors Jonathanui Tahui dar tik 21-eri, jis jau dabar yra viena iš „Bundesliga“ žvaigždžių gynybos grandyje. „Hamburg“ ekipoje jis debiutavo prieš daugiau nei 4 metus ir nuolatos tobulėdamas dabar yra laikomas vienu iš talentingiausių „Bayer“ žaidėjų. Aukštas, greitas ir puikia koncentracija pasižymintis gynėjas būtų puiki alternatyva V. van Dijkui ir turėtų lengvai pritapti J. Kloppo vadovaujamoje ekipoje.

Praėjus vos 18 mėnesių nuo jo atvykimo į Italiją, slovakas Milanas Škriniaras jau turėjo daugybę pasiūlymų iš visos Europos ekipų. 22 metų žaidėjas praėjusį sezoną puikiai atrodė „Sampdoria“ ekipoje ir vasarą neskubėjo priimti „Inter“ pasiūlymo, tikėdamasis sulaukti geresnių variantų. Galiausiai futbolininkas už 18 milijonų eurų persikėlė į Milano ekipą, o naujoji jo ekipa nė akimirkai nesigailėjo įsigijusi šį žaidėją. Nepateikusi savo pasiūlymo už šį gynėją „Liverpool“ prarado galimybę neišleisdami didelės sumos ilgam laikui įsigyti jau dabar gerai atrodantį ir vis dar tobulėjantį futbolininką.

Matthijsas de Ligtas praėjusį sezoną padėjo „Ajax“ klubui nukeliauti iki Europos lygos finalo ir savo pasirodymais įsirašė savo vardą tarp perspektyviausių šios pozicijos futbolininkų Europoje. Žaidėju jau kurį laiką domisi „Barcelona“ ir nors „Ajax“ nėra nusiteikusi parduoti savo futbolininko, Olandijos klubai labai retai atsisako pasiūlymų, kai sulaukia jų lūkesčius atitinkančios išpirkos sumos.

Kolumbijos rinktinės narys Davinsonas Sanchezas domino ir Ispanijos grandus „Barcelona“ bei „Real“, tačiau galiausiai jį už 40 milijonų eurų iš „Ajax“ ekipos įsigijo „Tottenham Hotspur“. Šioje komandoje jis netruko išsikovoti vietos startiniame vienuoliktuke, o vos 21 metų energingas ir bebaimis gynėjas tikrai nebūtų pamaišęs ir „raudonųjų“ ekipai.

Tris metus praleidęs antroje pagal pajėgumą Vokietijos lygoje, jau pirmąjį savo sezoną „Bundesliga“ pirmenybėse Benhaminas Hubneris išsikovojo galimybę atstovauti „Hoffenheim“ ekipai ir buvo kertinis antros pagal rezultatus lygoje gynybos narys. Įrodęs, kad gali stabdyti pajėgiausias ekipas Vokietijoje, jis tikrai praverstų ir skylių gynybos grandyje turinčiai „Liverpool“

Nors vasarą Kalidou Koulabaly susilaukė daugybės dėmesio iš pajėgiausių Europos ekipų, „Napoli“ sugebėjo išlaikyti futbolininką savo gretose. Nuo tos akimirkos jis nepraleido nė vienos minutės Maurizio Sarri vadovaujamoje ekipoje, o puikiais pasirodymais jis tik dar labiau išaugino savo vertę. Vasarą „Liverpool“ būtų reikėję pateikti didžiulį pasiūlymą, kad prisiviliotų jį į savo ekipą, tačiau 26-erių metų žaidėjas ateityje vargu ar kada bus parduotas už mažesnę sumą nei tą, kurią ekipoms būtų reikėję sumokėti šią vasarą.

Drąsiai į kovą su varžovais kylantis ir su kamuoliu žinantis ką daryti Inigo Martinezas turi tokių savybių, kurių trūksta kitiems „raudonųjų“ gynėjams. Visą savo karjerą „Real Sociedad“ ekipoje žaidžiantis gynėjas domino ir „Barcelona“, o jo dabartinė ekipa gali tik džiaugtis, kad 32 milijonų eurų išpirkos galimybę kontrakte turintis žaidėjas vis dar nesulaukė pasiūlymų iš tokių ekipų, kaip „Liverpool“.

Po žaidimo Italijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje ir Turkijoje, „Premier“ lyga galėjo būti kitas žingsnis Simonui Kjaerui. Danijos rinktinės narys 2015 metais jau atmetė „Liverpool“ pasiūlymą, kai išvyko į „Fenerbahce“, tačiau šią vasarą jis ieškojo naujos karjeros stotelės ir Anglijos klubui vertėjo pabandyti dar kartą įsigyti šį futbolininką. S. Kjaero šeima palaiko būtent „Anfield“ stadione rungtyniaujančią komandą, o tai galėjo padėti prisivilioti šį žaidėją, tačiau anglams nepateikus pasiūlymo, gynėjas galiausiai pasuko į Ispaniją ir prisijungė prie „Sevilla“ ekipos.

Į Argentinos rinktinę patekęs dar prieš savo debiutą profesionaliame futbole, Emanuelis Mammana buvo laikomas vienu iš talentingiausių savo pozicijos žaidėjų pasaulyje. Prisijungęs prie „Lyon“ klubo jis buvo kamuojamas traumų, tačiau per 25 sužaistus mačus jis spėjo įrodyti savo vertę. Vos po metų Prancūzijoje, futbolininkas persikėlė į Rusiją, „Zenit“ komandą, kurioje yra kertinė žvaigždė gynyboje. Atsižvelgus į tai, kad už 21-erių metų gynėją rusai paklojo vos 16 milijonų eurų, galima teigti, jog „Liverpool“ prarado puikią galimybę pasistiprinti šiuo žaidėju.

Omeris Toprakas pastaruosius šešis sezonus, net ir kamuojamas traumų išliko stabiliai geru žaidėju „Bayer“ ekipoje. Praėjusį transferų langą Leverkūzeno ekipa nusprendė su juo atsisveikinti ir „Liverpool“ žaidėją tikrai galėjo sugundyti žaidimo „Premier“ lygoje perspektyvomis. Visgi, galiausiai gynėją prisiviliojo „Borussia“, kuriems tereikėjo sumokėti vos 12 milijonų eurų išpirką.

Gynėjas iš Brazilijos – Felipe, laukė iki pat 27-ojo gimtadienio, kol nusprendė keltis į Europą. Atvykęs į „Porto“ klubą jis iš karto įsitvirtino pagrindinėje sudėtyje ir per visą sezoną nepraleido nė vieno mačo. Futbolininko sutartyje yra numatyta 50 milijonų eurų išpirkos galimybė ir jau dabar kalbama, jog netrukus atsiras drąsi ekipa, kuri ryšis sumokėti šią sumą, nes tokią galimybę svarsto kelios stipriausių Europos lygų komandos.

„Liverpool“ ekipa skyrė daugybę laiko ir lėšų tam, kad iš „RB Leipzig“ įsigytų Naby Keita, tačiau ši ekipa galėjo tokį patį dėmesį skirti ir šio klubo gynėjui Willi Orbanui. Padėjęs komandai pakilti į „Bundesliga“ pirmenybes, jis buvo vienu iš svarbiausių žaidėjų ir komandos kapitonu per nuostabų praėjusio sezono „RB Leipzig“ pasirodymą Vokietijoje. 24-erių metų žaidėjo kontraktas vasarą artėjo prie pabaigos, tačiau šį mėnesį pratęsus sutartį, galimybės įsigyti šį futbolininką tapo daug menkesnėmis.

Sužibėjęs Lenkijos rinktinės gretose 2016 metų Europos čempionate, Kamilis Glikas pastaraisiais metais lėtai, bet užtikrintai skynėsi savo kelią į priekį futbolo pasaulyje. Lenkas keturis metus buvo vienas iš svarbiausių žaidėjų „Torino“ ekipoje, o praėjusią vasarą už 15 milijonų eurų persikėlė į „Monaco“, kuriai padėjo iškovoti „Ligue 1“ auksą. Vasarą ši ekipa pardavė keletą savo lyderių ir greitas, tvirtas ir kamuolį atimti gebantis gynėjas galėjo būti vienu iš klubą palikusių žaidėjų, tačiau galiausiai dabartinė jo ekipa pratęsė sutartį su K. Gliku ir jis toliau rungtyniaus Prancūzijoje.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...