"Liverpool" – "Man City": sezono rungtynės "Anfield" stadione (įdomūs faktai)

Didžioji diena Anglijos "Premier" lygoje išaušo – šį vakarą į kovą stoja du pagrindiniai pretedentai į šalies čempionų titulą: "Liverpool" ir "Manchester City".

Neįtikėtina forma pirmenybes pradėję "Liverpool" futbolininkai prieš dukart iš eilės Anglijos čempionus po 11 turų pirmauja 6 taškų pranašumu. Rungtynių kaina – itin didelė: pergalės atveju "raudonieji" nuo didžiausių konkurentų gali atitolti iki 9 taškų, tačiau pralaimėjimo atveju savo pranašumą ištirpdytų iki trijų taškų.

Šį sezoną "Liverpool" per sužaistas 11 rungtynių yra iškovojusi 10 pergalių ir tik sykį praradusi taškus mače su "Man Utd", kuris baigėsi lygiosiomis. Savo ruožtu "Man City" klubas jau yra patyręs du pralaimėjimus, sykį išsiskyręs taikiai ir pasiekęs 8 pergales.

Praėjusį sezoną "Liverpool" komanda "Premier" lygoje "miestiečių" neįveikė nė vienoje tarpusavio dvikovoje – lygiosios namuose ir pralaimėjimas išvykoje. Visgi "Anfield" stadiono sienos yra ypatingai nemalonios "Manchester City" komandai.

Į didžiulį ažiotažą keliančią dvikovą komandos stos 18 valandą 30 minučių mūsų laiku. Pateikiame įdomiausius susitikimo faktus:


"Liverpool" šalies pirmenybėse prieš "Man City" savo aikštėje nepralaimi jau 16 rungtynių iš eilės. Per paskutines 28 dvikovas "raudonieji" varžovams iš Mančesterio "Anfield" stadione nusileido tik 2003-ųjų gegužę.

"Man City" komandos 16 nelaimėtų išvykos rungtynių serija prieš "Liverpool" yra ilgiausia "Premier" lygoje – 5 lygiosios ir 11 pralaimėjimų.

Visgi "miestiečiai" per pastarąsias penkerias dvikovas "Premier" lygoje "Liverpool" komandai yra nusileidę tik sykį – 2 lygiosios ir 2 pergalės.

"Man City" komanda turi progą aukščiausioje lygoje prieš "Liverpool" laimėti dukart iš eilės pirmą kartą nuo 1937 metų .

"Liverpool" pergalės atveju gali pakartoti Anglijos pirmenybių rekordą, kai komandoms per pirmąsias 12 rungtynių pavyko iškovoti 11 pergalių ir sykį sužaisti lygiosiomis. Tai yra užfiksavę penki klubai, įskaitant patį "Liverpool" ir dukart rekordą pakartojusį "Man City".

Jurgeno Kloppo kariauna "Premier" lygoje yra nenugalima 28 rungtynes paeiliui. Vienintelė nesėkmė, su kuria per paskutines 50 lygos rungtynių susitaikė "Liverpool", buvo patirta šių metų sausį – nusileista tam pačiam "Man City".

Liverpulio ekipa "Anfield" stadione nėra pralaimėjusi titulą ginančiai komandai jau 12 metų – paskutinį kartą buvo nusileista "Manchester United" klubui.

Savo aikštėje "raudonieji" yra nenugalimi 45 rungtynes iš eilės – tai yra ilgiausia serija "Premier" lygos istorijoje.

J. Kloppo auklėtiniai per paskutines 22 namų rungtynes prieš pirmojo šešeto komandas yra nusileidę vos vieną kartą – taip pat 12 pergalių ir 9 lygiosios.

Pagrindine komandos figūra tapęs Sadio Mane per savo paskutines 17 rungtynių "Anfield" stadione yra įmušęs tiek pat įvarčių.

"Manchester City" ekipa laimėjo 11 iš paskutinių 12 žaistų "Premier" lygos išvykos rungtynių. Per tą laikotarpį "miestiečiai" pasiekė net 30 įvarčių.

Dabartiniai Anglijos čempionai su 34 įvarčiais šį sezoną yra rezultatyviausi "Premier" lygoje. "Man City" per paskutines 33 lygos rungtynes įvarčio nepelnė tik vienoje dvikovoje.

"Man City" šį sezoną "Premier" lygoje jau patyrė du pralaimėjimus per 11 rungtynių, tačiau Pepas Guardiola per savo trenerio karjerą dar niekada nėra pralaimėjęs trijų mačų po pirmųjų 15 turų šalies pirmenybėse.

Pepas Guardiola prieš Jurgeną Kloppą per savo karjerą yra pralaimėjęs septynis kartus iš 17 rungtynių – daugiau nei prieš bet kurį kitą varžovą.

250-ąsias rungtynes "Premier" lygoje galimai sužaisiantis Sergio Aguero šį sezoną yra pelnęs 9 įvarčius iš 10 smūgių į vartų plotą.