Lietuvos U-17 rinktinė pergalingai baigė turnyrą Minske

Lietuvos jaunių U-17 rinktinė (gimę 1998 m. ir jaunesni žaidėjai) pergalingai pabaigė Minske vykstantį 12 komandų „Development Cup" turnyrą. Paskutinėse rungtynėse dėl 10-tos vietos lietuviai nugalėjo Irano atstovus rezultatu 1:0.

Rungtynėse dėl 10-12 vietų abi komandos įveikė Kinijos jaunių rinktinę, tad paguodos turnyro nugalėtoją turėjo lemti tarpusavio dvikova.

Lietuviai turėjo žaidybinę iniciatyvą ir pademonstravo itin dinamišką futbolą, priversdami iraniečius dažniau žaisti gynyboje. Pirmieji mūsiškių smūgiai į varžovų vartus skriejo virš skersinio, o artėjant pertraukai iraniečiai ėmė budriau ginti savo vartų prieigas.

Vienintelis susitikimo įvartis buvo pelnytas 38 minutę. Po Juliaus Momkaus uždirbto kampinio sekė tikslus Edvino Kloniūno smūgis galva.

Antrąjį kėlinį Deivio Kančelskio auklėtiniai pradėjo pasitikėdami savo jėgomis ir patikimai neutralizuodami iraniečių pastangas atakuoti. Tikslus lietuvių smūgis į vartus greičiausiai būtų palaidojęs varžovų viltis išsigelbėti, tačiau intriga išliko iki teisėjo švilpuko.

Iranas U-17 - Lietuva U-17 0:1 (0:1)
Minsko futbolo maniežas
Įvartis: 38 min. Edvinas Kloniūnas (Lietuva U-17)