Lietuvos U-17 rinktinė išvyko į turnyrą Minske (komentaras)

Lietuvos jaunių U-17 rinktinė (gimę 1998 m. ir jaunesni žaidėjai) savaitgalį išvyksta į tradicinį tarptautinį Minsko „Development Cup 2015" turnyrą. Grupių etape Deivio Kančelskio auklėtinių lauks bendraamžiai iš Rusijos, Japonijos ir Suomijos.

Minske taip pat varžysis dar aštuonios komandos: futbolininkai iš Baltarusijos, Čekijos Respublikos, Kinijos, Moldovos (A grupė), Ukrainos, Gruzijos, Irano ir Latvijos (C grupė).

Rinktinė turnyrui ruošėsi nuo sausio 11-osios, o prieš išvyką treneriai išrinks 18 žaidėjų, kurie gins Lietuvos garbę šiame turnyre. Komandos branduolį sudaro žaidėjai, kurie rungtyniauja Elitinėje jaunių lygoje.

LFF.lt svetainei rinktinės vyr. treneris D. Kančelskis teigė, kad Minsko turnyre žaidėjų laukia nemenki iššūkiai, suteiksiantys jiems neįkainojamos patirties.

„Tai aukšto lygio kasmetinis turnyras, kuriame nemažai garsių varžovų, net iš kitų kontinentų, futbolo mokyklų. Norėtųsi pasisemti patirties, kad patobulėtų žaidėjai tiek individualiai ir kaip komanda, - sakė D. Kančelskis - Esame ne kartą žaidę su Rusijos ir Suomijos rinktinėmis. Žinome jų žaidimą, komandinį pajėgumą. Stengsimės sužaisti pagal savo galimybes, žaidėjai bandys atiduoti maksimumą jėgų. Apie Japonijos komandą negalėčiau daug pasakyti, žinau, kad ji turi greitų ir techniškų žaidėjų, pas juos vyrauja greitas futbolas."

Pasak trenerio, rinktinė turėsverstis be kelių pajėgių žaidėjų, nes keli yra traumuoti, kiti - Italijos klubų peržiūroje. "Pakviečiau keletą naujų žaidėjų iš Vilniaus „Žalgiriečio", Gargždų „Bangos", Kauno FM „Spyrio", kuriuos išbandysime", - kalbėjo D. Kančelskis.

Rezultatyviausias Elitinės U-18 jaunių lygos žaidėjas Vilius Giedraitis palankiai atsiliepė rinktinės sudėtį ir šansus sėkmingai pasirodyti Minske.

„Prisitaikyti prie naujokų rinktinėje nėra sunku, kadangi mes juos sutinkame ir pabendraujame per Elitinės lygos rungtynes. Tai tiek jiems, tiek mums nėra sunku prisitaikyti rinktinėje, nes pažįstame vienas kitą ir gerai sutariame. Esame žaidę su rusais du kartus, žinome jų žaidimą. Žaidžia jie tikrai greitą ir gražų futbolą. Manau, jie ir bus vieni favoritų turnyre" - teigė V. Giedraitis.

Pirmose rungtynėse mūsiškiai sekmadienį susitiks su Rusijos komanda. Po grupių etapo, sausio 23-25 dienomis vyks kova dėl galutinių turnyro vietų.

Lietuvos U-17 rinktinės išplėstinis kandidatų sąrašas:

Vartininkai:
Milvydas Tupikas (Šiaulių futbolo akademija, Šiauliai)
Titas Krapikas (Nacionalinė futbolo akademija, Kaunas)

Gynėjai:
Simonas Jurgilas (ŠFA, Šiauliai)
Rokas Lekiatas (ŠFA, Šiauliai)
Nikita Peretiatko (ŠFA, Klaipėda)
Jokūbas Budrys (Vilniaus „Žalgirietis")
Artūras Tkačius (Vilniaus „Žalgirietis")
Domas Levišauskas (Kauno FM "Tauras", Kaunas)

Saugai:
Eligijus Jankauskas (ŠFA, Šiauliai)
Deividas Šešplaukis (ŠFA, Pakruojis)
Aidas Gurskis (ŠFA, Kaunas)
Oskaras Lukošiūnas (ŠFA, Alytus)
Ernestas Stočkūnas  (Vilniaus "Žalgirietis", Alytus)
Edvinas Kloniūnas (Kauno FM "Tauras", Kaunas)
Povilas Malakas (Kauno FM „Tauras"-FK „Spyris")
Vaidas Kavaliauskas (Panevėžio FA)
Paulius Lotužys (Gargždų „Banga")

Puolėjai:
Vilius Giedraitis (ŠFA, Šilutė)
Julius Momkus (Vilniaus "Žalgirietis")
Svajūnas Čyžas (PFA, Panevėžys)
Lukas Vaičiūnas (Vilniaus FM)
Artūras Lukša (Vilniaus „Žalgiris-Griunvaldas")

Rungtynių tvarkaraštis

Sausio 18 d. (sekmadienis)
13:00 val. Lietuva-Rusija

Sausio 20 d. (antradienis)
19:30 val. Japonija-Lietuva

Sausio 21 d. (trečiadienis)
15:10 val. Suomija-Lietuva,