Lietuvos metų futbolininkas - vartininkas G.Arlauskis (+ kiti apdovanojimai)

50-ąjį kartą surengtuose Lietuvos metų futbolininko rinkimuose pirmą kartą nugalėjo vartininkas Giedrius Arlauskis. Lietuvos futbolo federacijos (LFF) sezono apdovanojimų ceremonijoje paskelbti ir kiti tradicinių geriausių futbolininkų ir trenerių rinkimų laureatai.

Futbolo aistruolių ir specialistų balsavime geriausiu Lietuvos čempionato žaidėju pripažintas Deividas Šemberas, perspektyviausiu jaunuoju žaidėju - Donatas Kazlauskas, o geriausiu treneriu - Marekas Zubas.

Rumunijoje atgimė iš naujo 

27 metų G. Arlauskis šiemet atsisveikino su Rusija, kur ne vienerius metus buvo užribyje Kazanės „Rubin" gretose, ir grįžo į jau pažįstamą Rumuniją. 

Urzičenio „Unirea" komandoje prieš kelerius metus sužibėjęs vartininkas naujai atsiskleidė tituluotame Bukarešto „Steaua" klube. Su šia ekipa G. Arlauskis buvo atsidūręs per plauką nuo UEFA Čempionų lygos ir užtikrintai pirmauja Rumunijos pirmenybėse, buvo išrinktas metų vartininku.

Nuo praėjusių metų rudens G. Arlauskis taip pat įsitvirtino Lietuvos rinktinėje. Pirmąjį numerį rinktinėje jis perėmė iš geriausio 2011 ir 2012 metų  futbolininko Žydrūno Karčemarsko. Geriausiais metų žaidėjais po Nepriklausomybės atkūrimo tapo dar du vartininkai - Valdemaras Martinkėnas ir Gintaras Staučė. 

Nuo G. Arlauskio nedaug atsiliko Aujės „Erzgebirge" (Vokietija) saugas Arvydas Novikovas. Jam daugiau simpatijų skyrė internetu balsavę aistruoliai, tačiau futbolo specialistų balsas lėmė pergalę G. Arlauskiui. 

Trečioje vietoje liko „Aalborg" klubo puolėjas Lukas Spalvis, kuris pirmoje metų pusėje tapo Danijos čempionu ir taurės laimėtoju, tačiau rugpjūtį patyrė sunkią traumą ir šių metų pabaigoje neberungtyniavo.

Prizas - laimėtojų kapitonui

Geriausiu Lietuvos „SMSCredit.lt A lygos" čempionato žaidėju išrinktas šį sezoną Vilniaus „Žalgirio" kapitono pareigas ėjęs D.Šemberas. 

Po ilgos pertraukos į Lietuvą grįžęs tituluotas 36 metų veteranas tapo vienu pagrindiniu čempionų titulą iš anksto užsitikrinusio „Žalgirio" žaidėjų gynėjo ir saugo pozicijose. 

Nuo komandos draugo nedaug atsiliko kitas „žalgirietis" Linas Pilibaitis, kuris šį sezoną pradėjo saugų grandyje, o vėliau užėmė puolėjo poziciją ir su 17 įvarčių liko antras rezultatyviausiųjų sąraše.  

Trečia vieta atiteko kitam patyrusiam futbolininkui, sidabrą lygoje iškovojusios Pakruojo „Kruojos" kapitonui Ričardui Beniušiui.

Iš antros vietos šoktelėjo į pirmą

Perspektyviausio jaunojo futbolininko titulą pagaliau iškovojo Klaipėdos „Atlanto" narys Donatas Kazlauskas. Saugo ir puolėjo pozicijose rungtyniaujantis žaidėjas pernai linkimuose liko antras, o šiemet be vargo aplenkė visus konkurentus.

20 metų kretingiškis šį sezoną „SMSCredit.lt A lygoje" pelnė 12 įvarčių ir ženkliai prisidėjo prie „Atlanto" spurto metų finiše ir iškovotos čempionato bronzos. Jaunas futbolininkas taip pat debiutavo ir šalies nacionalinėje rinktinėje.

Į perspektyviausiųjų trejetą pateko dar du D. Kazlausko komandos draugai - saugas Ovidijus Verbickas ir vartininkas Edvinas Gertmonas.

Laurai - nugalėtojų treneriui

Metų trenerio rinkimuose laurai atiteko čempionų treneriui Marekui Zubui, kurį pernai aplenkė „Atlanto" strategas Konstantinas Sarsanija. 

Specialisto iš Lenkijos vadovaujamas „Žalgiris" šiemet užtikrintai apgynė čempionų titulą ir vėl iškovojo šalies taurę.  
Konkurenciją M. Zubui tarp trenerių sudarė „Kruojos" vairininkas Vladimiras Čeburinas, kurio vadovaujama ekipa netikėtai iškovojo antrąją vietą. Trečia vieta atiteko „Ekrano" treneriui Valdui Dambrauskui - jis nežymiai aplenkė „Trakus" treniravusį Edgarą Jankauską.

Geriausiųjų rinkimuose internetu balsavo 554 futbolo aistruoliai, o specialistų apklausoje dalyvavo 177 asmenys -  Lietuvos rinktinių  treneriai, LFF, apskričių federacijų ir šakinių asociacijų atstovai, klubų treneriai bei darbuotojai, žiniasklaidos atstovai.

Geriausio Lietuvos futbolininko rinkimai rengiami nuo 1965-ųjų. Lietuvos čempionato metų žaidėjas renkamas nuo 1992 m., o jaunasis futbolininkas ir treneris - nuo 2008 m.

2014 m. Lietuvos futbolo geriausiųjų rinkimų rezultatai:

Geriausias 2014 m. Lietuvos futbolininkas:
1. Giedrius Arlauskis (Bukarešto „Steaua", Rumunija) -  3001 tšk.
2. Arvydas Novikovas (Aujės „Erzgebirge", Vokietija)  - 2843 tšk.
3. Lukas Spalvis („Aalborg", Danija) - 946 tšk.

Geriausias 2014 m. „SMSCredit.lt A lygos" futbolininkas:
1. Deividas Šemberas (Vilniaus MFD „Žalgiris") - 1586 tšk.
2. Linas Pilibaitis (Vilniaus MFD „Žalgiris") - 1359 tšk.
3. Ričardas Beniušis (Pakruojo „Kruoja") - 652 tšk.

Perspektyviausias 2014 m. Lietuvoje žaidžiantis jaunasis futbolininkas:
1. Donatas Kazlauskas (Klaipėdos „Atlantas") - 2463 tšk.
2. Ovidijus Verbickas (Klaipėdos „Atlantas") - 848 tšk.
3. Edvinas Gertmonas (Klaipėdos „Atlantas") - 762 tšk.

Geriausias 2014 m. Lietuvos futbolo pirmenybių treneris:
1. Marek Zub (Vilniaus „Žalgiris") - 2583 tšk.
2. Vladimir Čeburin (Pakruojo „Kruoja") - 1734 tšk.
3. Valdas Dambrauskas (Panevėžio „Ekranas") - 762 tšk.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...