Lietuvos futbolo teisėjai uždarė savo sezoną

Šeštadienį Kaune įvyko šalies futbolo teisėjų sezono uždarymo šventė. Ji prasidėjo futbolo inspektorių seminaru. Seminaro dalyvius sveikino ir apie jų darbo aktualijas kalbėjo LFTA viceprezidentas, inspektorių komiteto pirmininkas Gercas Žakas.

Metodinio komiteto pirmininkas FIFA-UEFA inspektorius Paulius Malžinskas paruošė daug filmuotos medžiagos apie teisėjavimo momentus iš LFF A lygos pirmenybių rungtynių. Inspektoriai aktyviai diskutavo dėl žaidybinių situacijų, taip pat buvo dar kartą aptarti inspektorių metodikos niuansai bei teisėjų įvertinimo metodikos reikalavimai.

13 val.  prasidėjo teisėjų futbolo turnyras. Po dviejų metų pertraukos futbolo teisėjams vėl buvo suteikta galimybė tarp savęs pasivaržyti futbolo manieže. Turnyre dalyvavo keturių regionų komandos.

Geriausiai sekėsi Šiaulių regiono komandai kurioje be šiauliečių žaidė ir Panevėžio ir Telšių teisėjai. Šioje komandoje žaidė ir viena iš dviejų turnyro moterų – šalies moterų futbolo nugalėtojų komandos „Gintra – Universitetas“ ir Lietuvos moterų futbolo rinktinės vartininkė G. Kaselytė. Vilniaus regiono komandai atstovavo kita dailiosios lyties atstovė Justina Lavrenovaitė. Šiauliečiams vadovavo J. Lukjančukas. Jie rezultatu 4:2 nugalėjo Pajūrio regiono komandą, tokiu pat rezultatu įveikė kauniečius, o taip pat įveikę ir Vilniaus regiono teisėjų komandą jie tapo turnyro nugalėtojais. Turnyro vyr. teisėju buvo G. Žakas, o rungtynėms teisėjavo Š. Tamulynas ir A. Gutovskis, bei jų pagalbininkai.

17 val. visi turnyro dalyviai ir inspektoriai pradėjo rinktis į iškilmingą uždarymo vakaronę. Prieš iškilmingą vakaro dalį taip vyko ir trumpas  LFTA prezidiumo posėdis. Jame buvo aptartas pasibaigęs futbolo sezonas ir priimti keli svarbūs nutarimai. Posėdžio pradžioje asociacijos prezidentas S. Sliva pasidžiaugė sėkmingu teisėjams sezonu – nebuvo sulaukta jokių reikšmingų pastabų dėl teisėjų korpuso darbo. Kalbant apie kitų metų seminarus nutarta, kad sausio 31 d. Kaune A lygos teisėjai ir tie kurie vyks į seminarą Turkijoje laikys fizinio pasirengimo normatyvus.

Šių pavasario normatyvų laikymo tvarka ir reglamentas lieka tokie patys kaip ir šiais metais. LFTA Inspektorių seminaras ir teorijos egzaminas numatyti vasario 28 d. Kaune. I-oji futbolo teisėjo kategorija suteikta Robertui Valikoniui iš Vilniaus.

Kitas svarbus LFTA prezidiumo sprendimas yra tas, kad yra nutarta jog arbitrai kuriems yra 40 ir daugiau metų, nuo ateinančio 2015 m sezono negalės vienu metu būti A lygos asistentais ir I lygos teisėjais ir turės pasirinkti vieną iš paminėtų galimybių.

Šventinę vakaronę, kaip ir LFF uždarymą Kaune, vedė mūsų asociacijos narys Vytenis Kazlauskas ir jo pakviestos žavios daininkės. Vakaro pradžioje visus su sėkmingu sezonu sveikino LFTA prezidentas S. Sliva kuris pasidžiaugė, kad sezone vyravo susikaupimas, pareigingumas. Prezidentas pirmiausiai pasveikino ir dovanėles įteikė visiems trylika A lygos teisėjų.

Sėkmės palinkėta ir G. Mažeikos brigadai kuri dar šį mėnesį teisėjaus UEFA Europos lygos grupinio turnyro rungtynėms Kroatijoje tarp Zagrebo „Dinamo“ ir „Celtic“. Buvo pagerbtos ir mūsų tarptautinės kategorijos teisėjos I. Siliūnienė, V. Skipitienė, J. Lavrenovaitė bei FIFA inspektorė A. Kancė. Atminimo dovanėlės taip pat įteiktos visų regionų koordinatoriams.

Metodinio komiteto pirmininkas P. Malžinskas įteikė padėkos prizus LFTA prezidentui S. Slivai ir LFTA vadybininkui Š.Tamulynui už pagalbą formuojant LFTA videoteką ir video archyvus.

Dešimtą kartą paskelbtos „Linksmojo švilpuko“ nominacijos. Prieš pradedant „Linksmojo švilpuko“ nominacijas padėkos dovana ir specialus prizas buvo įteiktas šios ,jau dešimt metų gyvuojančios, tradicijos autoriui  ir sumanytojui –LFTA sekretoriui E.Mieliuliui.  Šių metų nominacijos įteiktos – V. Vasiliauskui („Metų posakis“), A. Gutovskiui („Metų atradimas“). A. Sakavičiui („Metų ataskaitą“), J. Lukjančukui („Metų aktyvumas“), G. Žakui („Metų kovotojas“),  A. Makarevičiui („Metų nesusipratimas“). Vakaro metu vyko ir protų mūšis „Viskas  apie futbolą“ tema.  Geriausiai į klausimus atsakinėjo Jonavos – Ukmergės komanda. Vakare taip pat netrūko vaišių ir puikios šventinės nuotaikos.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...