Lietuvoje padaugėjo kvalifikuotų futbolo trenerių

Antradienį Kaune įvyko Lietuvos futbolo federacijos (LFF) ir Futbolo Techninio Vystymo Asociacijos (FTVA) UEFA B licencijos trenerių kursų diplomų įteikimas.

Šiemet mokslus baigė 24 vyrai ir moterys, kurie ateityje planuoja savo darbus sieti su futbolu.

Sėkmingai įvykdžiusiems kursų reikalavimus buvo įteiktas UEFA B kursų baigimo diplomas ir suteikta UEFA B trenerio licencija. UEFA B licencija suteikia teisę dirbti su vaikų ir jaunimo komandomis. UEFA B licencijas teikė ir Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius.

Kursų apimtis buvo 230 akademinių valandų, kurias sudarė praktinės ir teorinės pratybos, mini seminarai, stažuotės klubuose, atsiskaitymai, teoriniai ir praktiniai egzaminai. Kursai truko vienerius metus.

„Baigėme dar vienerius metus, džiaugiamės gerai išlaikiusiais, įteikėme diplomus ir ruošimės naujam kursui, - sakė Futbolo Techninio Vystymo Asociacijos prezidentas Nerijus Dunauskas. - Dabar labai norime sulaukti iš studijavusių atsiliepimų, kas jiems patiko, kas nepatiko, ko trūko ir ką norėtų papildyti. Taip dar geriau galėsime pasiruošti naujiems mokslo metams rugsėjį. Kiek man pačiam teko stebėti užsiėmimus, tai jie vyko aukštame lygyje, o egzaminų komisija savo darbą atliko labai gerai. Kol kas negalime pasakyti, kurie iš išlaikiusių šią UEFA B licenciją bus vadinami gerais treneriais, tą galėsime padaryti po dešimties metų“.

Tarp UEFA B trenerio licenciją gavusių ir Lietuvos rinktinės žaidėjas Gratas Sirgėdas, Edgaro Jankausko trenerių štabe dirbęs analitikas Marius Babravičius, futbolininkai Andrius Bartkus ir Kazimieras Gnedojus bei kiti.

„Nors aš šiuo metu esu analitikas, tačiau noriu turėti ir trenerio išsilavinimą, neatmetu galimybės ateityje dirbti ir trenerio darbo, ir dabar turiu individualius užsiėmimus su norinčiais tobulėti, - kalbėjo buvęs Lietuvos rinktinės analitikas M. Babravičius. - Norėjau prie taktinių žinių pridėti ir fiziologines bei psichologines žinias, čia jas galėjau gauti iš keturių rengimo etapų. Man labiausiai patiko paskaitos apie sporto fiziologiją, kurias vedė Gracijus Girdauskas“.

2018-2019 metais baigusių grupė:

Ankudinovas Artūras
Babravičius Marius
Bartkus Andrius
Baužys Justinas
Folkis Erikas
Gnedojus Kazimieras
Jakelevičius Darius
Jasaitis Karolis
Juškevičius Lukas
Kazlauskienė Eglė
Komovas Marius
Lapeikis Vilius
Lešinskas Mantas
Mačiulis Nerijus
Markevičius Audrius
Petrauskas Edmundas
Rumkis Martynas
Sirgėdas Gratas
Šap  Irmantas
Šidlauskas Haroldas
Šumauskas Dainius
Tamaliūnas Aurimas
Vagdarytė Margarita
Vilkevičius Tadas