Maltos futbolo vadovas teigia turįs įrodymų įtarimams dėl nesąžiningo žaidimo, LFF prezidentas apie tai šiandien sužinojo iš žiniasklaidos.

Anot užsienio žiniasklaidos, Maltos futbolo federacijos prezidentas Darmaninas Demajo teigia, kad yra daugybė įrodymų, jog praėjusios savaitės pasaulio pirmenybių atrankos rungtynėms Vilniuje tarp Lietuvos ir Maltos rinktinių buvo įtartinių statymų lažybų kontorose. Lietuviai per tas rungtynes įveikė maltiečius 2:0.

Maltos futbolo asociacijos lažybų stebėsenos partnerių ataskaita pristatė šio susitikimo statymų modelį.

"Atasakaitoje teigiama, kad statymus atlikę žmonės turėjo žinių, jog Malta pralaimės mažiausiai dviem įvarčiais", - kalbėjo Maltos futbolo vadovas per pirmadienio spaudos konferenciją.

Abu įvarčius lietuviai įmušė per paskutiniąsias 15 minučių.

D. Demajo teigė, kad įtartini statymai buvo užregistruoti prieš 20 minučių iki rungtynių pabaigą. Jis tikino, kad Maltos futbolo federacija ieško daugiau įkalčių, bet kokių - nedetalizavo.

Maltos laikraštis "The Times" atskleidė, kad rungtynėms paskirtas FIFA komisaras prieš prasidendant mačui lankėsi Maltos rinktinės rūbinėje ir įspėjo futbolininkus, kad jų žaidimas bus įdėmiai stebimas, kadangi jis įvardytas kaip padidintos rizikos dėl galimo manipuliavimo rezultatu.

Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Edvinas Eimontas sako, kad šiuo atveju LFF lažybų stebėsenos partneriai mačo neanalizavo, nes tai esantis turnyro organizatorės Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) reikalas.

Tik šiandien iš žiniasklaidos sužinojęs apie ką kalbama, LFF vadovas turėjo ir priekaištų FIFA: "O man labiausiai skaudu, kad mes nieko nežinojome iki šiandien. Kadangi už šias rungtynes atsakinga FIFA, jie patys tai pamatė ir jie patys tai nutylėjo. Dabar mes jų užklausėme: kodel taip yra, kas čia taip sprendžia ir kaip čia taip atsitiko, kad federacijos apie tai nežino? Sužino iš žinisaklaidos. Ir kaip padaryti, kad ateityje tokią informaciją žinotų ir federacijų sąžiningo žaidimo pareigūnai ir federacijų vadovai?"

Maltos futbolo federacijos vadovo kaltinimai LFF vadovui nesukėlė jokio įtarimo Lietuvos futbolininkais.

"Kiek aš permečiau situaciją, paskaitęs žinisklaidą, tai yra viskas iš Maltos pusės ir skirta Maltai", - kalbėjo E. Eimontas.

Dėl manipuliavimo rezultatu visada įprasta kaltinti pralaimėjusią komandą. 

sportas.info

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...