Lietuva oficialiai tapo pilnaverte UEFA trenerių konvencijos nare

2014 metų lapkričio 21 diena įeis į Lietuvos futbolo istoriją. Šią dieną Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA) oficialiai patvirtino Lietuvą pilnaverte UEFA trenerių konvencijos nare bei suteikė visus įgaliojimus vykdyti UEFA PRO kategorijos trenerių licencijos kursus.

Lietuvos trenerių mokymo kokybės vertinimas prasidėjo 2011 metais vasarą vykstant UEFA A lygio licencijų trenerių kursams. 2012-2013 metais buvo vertinamos parengtos UEFA Pro licencijos trenerių mokymo programos bei buvo tikrinama kursų kokybė.

Kursų dalyvius ir jų organizatorius vertino UEFA inspektorius iš Lenkijos Piotras Maranda. Svečias iš užsienio teigiamai įvertino per pastaruosius aštuonerius metus LFF atliktą darbą ir savo išvadas pateikė UEFA patyrusių specialistų grupei, kuri savo rekomendacijas perdavė UEFA vystymo ir techninės paramos komitetui.

Šis komitetas aprobavo LFF vykdytus UEFA PRO licencijos trenerių kursus ir šių metų gegužės 13 dieną pateikė savo siūlymus, kurie įrodė, jog Lietuva atitinka visus reikalavimus ir yra pasiruošusi tapti trenerių konvencijos nare.

Pilną narystę liūdijantys dokumentai buvo pasirašyti lapkričio 21 dieną tarp UEFA prezidento Michelio Platini bei generalinio sekretoriaus Gianni Infantino ir  Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidento Juliaus Kvedaro bei generalinio direktoriaus Edvino Eimonto.

„Siekimas tapti pilnaverte UEFA trenerių ruošimo programos nare buvo viena iš prioritetinių federacijos veiklos krypčių pastaruosius keletą metų. Labai džiaugiamės, jog pavyko įrodyti, jog esame verti tapti konvencijos dalimi,įrodėme, jog mūsų šalyje taip pat dirba kvalifikuoti specialistai, galintys ir mokantys perduoti savo patirtį“, - LFF.lt sakė prezidentas Julius Kvedaras.

Mūsų šalyje už trenerių kvalifikacijos kėlimo kursus atsakingas Nacionalinės futbolo akademijos  direktorius Raimondas Statkevičius, teigė, jog ši istorinė sutartis leis kur kas profesionaliau organizuoti kursus ir rengti būsimus UEFA PRO licencijos specialistus.

„Simboliška, jog mūsų federacijos priėmimas į trenerių konvenciją sutampa su mūsų artėjančiu naujos valiutos įvedimu. Tampame pilnateisiai Europos bendrijos nariai tiek politinėje, tiek ekonominėje, tiek ir futbolo specialistų ruošimo plotmėje. Ši sutartis įgalina mums dar  profesionaliau atsižvelgti į trenerių rengimą ir jų kvalifikacijos kėlimą“ , - sakė R. Statkevičius.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...