LFF techniniai direktoriai stažuosis Belgijoje

RSC „Anderlecht“ jaunimo ugdymo programoje dalyvaujančių Lietuvos futbolo organizacijų techniniai direktoriai ir jaunimo rinktinių treneriai šią vasarą semsis patirties Belgijoje.

Liepos 22–26 ir liepos 29–rugpjūčio 2 dienomis truks techninių direktorių vizitas į Hoogstrateno futbolo kompleksas, kur intensyviai vyks „Anderlecht“ jaunimo komandų treniruočių procesas. Stažuotėje dalyvaus ir naujasis LFF techninis direktorius Patrickas de Wilde.

Deimantas Bička, vadovaujantis „Anderlecht“ ugdymo programos projektui, išsamiai pakomentavo apie būsimą išvyką ir intensyvią stažuotės dienotvarkę.

„Šis 18 futbolo organizacijų techninių direktorių vizitas yra sekantis 2019 metų bendradarbiavimo su „Anderlecht“ žingsnis. Į Belgiją vyks techniniai direktoriai bei Lietuvos jaunimo rinktinių treneriai, suskirstyti į dvi grupes.

Pirmą savaitę „Anderlecht“ akademija vykdys U11–U14 amžiaus grupių komandų pasiruošimą sezonui. Atrinkome 8 techninius direktorius, vyksiančius į pirmąją stažuotės dalį, kadangi jų futbolo organizacijose vyrauja jaunesnio amžiaus komandos. Antrą savaitę vyks U15–U19 komandų pasirengimo ciklas, šio vizito metu į Hoogstrateną atvyks mūsų didžiųjų akademijų techniniai direktoriai bei jaunimo rinktinių treneriai, kuriems aktuali vyresnių amžiaus vaikų pasiruošimo specifika.

Stažuotė bus labai intensyvi, po 2–3 treniruotes per dieną. Mūsų techniniai direktoriai turės galimybę įsigilinti į kiekvienos amžiaus grupės pasiruošimo procesą. Treniruočių procesą filmuosime, dienos pabaigoje vyks aptarimai, užduotys, taip pat vyks susitikimai su „ProSoccerData“ atstovais, strateginių klausimų planavimas, video ir teorinės medžiagos perkėlimas į „ProSoccerData“ elektroninę platformą.

Norėtųsi grįžtamojo ryšio iš mūsų techninių direktorių, kad jie būtų aktyvūs dalyviai ir grįžus perteiktų gautą informaciją savo futbolo organizacijų treneriams. Norėčiau palinkėti koncentracijos ir pilnaverčio darbo.. Tikiuosi vizito metu su Patricku de Wilde aptarti strateginius sprendimus dėl tolesnio „Anderlecht“ programos įdiegimo Lietuvoje. Tikiu, kad vizitas suteiks daug naudos ir geros energijos projekto dalyviams bei leis ugdymo programai įgauti pagreitį Lietuvos akademijose“.