L. van Gaalas: "Woodwardas nieko nenutuokia apie futbolą"

Su "The Guardian" bendravęs Louisas van Gaalas prisiminė savo karjeros etapą "Manchester United" klube.

Nyderlandų futbolo specialisto įsitikinimu, jo karjera "raudonųjų velnių" gretose galėjo susiklostyti kur kas geriau, tačiau prie gana prastų rezultatų prisidėjo klubo vadovybė, o ypatingai – už visą veiklą atsakingas Edas Woodwardas.

E. Woodwardas kartu su Glazeriais į klubą atvyko 2005 metais. 2012 metais prieš tai finansų patarėju dirbęs britas jau užėmė pačias svarbiausias pareigas klube – vykdantysis vice-pirmininkas. Jis dabar yra atsakingas už transferus, finansinę ir komercinę klubo veiklą.

"Bayern" klube dirbau su vadovybe, kuri yra tiesiogiai susijusi su futbolu. Aš visada tai vertinau", – duodamas interviu prisiminė L. van Gaalas.

"Savo ruožtu "Man Utd" klube Edas Woodwardas buvo pasirinktas kaip pirmininkas – žmogus, kuris neturi jokio supratimo apie futbolą. Jis prieš atvykdamas į klubą dirbo investicijų bankininku.

Klubui niekada neišeis į gerą, kai pagrindinė jo vystymosi sritis yra komercija", – tęsė olandas.

Paklaustas apie tai, kad "Manchester United" ir tas pats E. Woodwardas nusprendė atsisakyti jo paslaugų ir pasikviesti Jose Mourinho, L. van Gaalas atsakė: "Jo paskyrimas treneriu neabejotinai buvo "gražus" iš verslo pusės. Aš nelaikau pykčio ant klubo, nes Mourinho buvo laisvas ir jie jam pasiūlė kontraktą.

Jis laimi rungtynes, o tokiam klubui kaip "Man Utd" laimėti trofėjus yra svarbiausia. Tai, kaip jie juos laimi, jiems yra neįdomu, kaip ir daugumai Anglijos sirgalių.

Jie sutinka su tuo, kad futbolas gali būti ir gynybinis. Aš visada bandžiau gintis kuo aukščiau, kad galėtume būti kuo arčiau varžovų aikštės pusės ir surengti pavojingas atakas."

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...