L. Messi šeštą kartą savo karjeroje tapo rezultatyviausiu ČL žaidėju

"Barcelona" šį sezoną vėl liko be UEFA Čempionų lygos trofėjaus, tačiau Lioneliui Messi ir ten susišlavė individualius prizus.

L. Messi sezoną pabaigė kaip rezultatyviausias žaidėjas Europoje. Rudenį argentiniečiui bus įteiktas "Auksinis batelis" už 36 įvarčius, kuris jis įmušė "La Liga" pirmenybėse.

Rezultatyviausiu žaidėju jis tapo ir UEFA Čempionų lygoje. Jau prieš finalą buvo žinoma, kad argentiniečio niekas nepavys, nes už jo nugaros buvęs Robertas Lewandowskis iš turnyro pasitraukė dar aštuntfinalyje.

L. Messi, kuris su "Barcelona" žygiavo iki pusfinalio, iš viso įmušė 12 įvarčių. R. Lewandowskis pasižymėjo aštuonis kartus, Dušanas Tadičius, Cristiano Ronaldo, Sergio Aguero ir Moussa Marega – po šešis.

Iš Čempionų lygos finalininkų daugiausiai įvarčių šiame ČL sezone pasiekė Mohamedas Salah, Harry Kane'as ir Lucas Moura – po penkis tikslius smūgius.

"Barcelona" ekipos žvaigždei tai buvo šeštas kartas karjeroje, kai tapo rezultatyviausiu Čempionų lygos žaidėju. C. Ronaldo tai pasiekė septynis sykius.