Jonavietis A. Paškevičius: "LFF taurėje turime pralaužti ledus"

Iki ketvirto Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės etapo nužygiavusius „Jonavos“ futbolininkus ketvirtfinalio burtai suvedė su neparankiuoju Kauno „Stumbru“. Šį kartą jonaviškiai tikisi pralaužti ledus ir tęsti sėkmingą pasirodymą taurės turnyre.

Klubo saugas Arnas Paškevičius sako, kad motyvacijos jam ir komandos draugams sekmadienį tikrai netrūks.

„Pernai iškritome gana anksti. Šiemet praėjome nemažai etapų, todėl šioms rungtynėms ruošiamės intensyviai. Motyvuoja, kad žaidžiame su „Stumbru“, su kuriuo vargstame antrą sezoną. Prieš juos nesugebame laimėti, išsivežame tik tašką, tad šios rungtynės bus įdomios tiek mums, tiek žiūrovams. Reikia pramušti ledus, galbūt šįkart tą pavyks padaryti“, – kalbėjo „Jonavos“ saugas.

Kol kas LFF turnyre burtai buvo sėkmingi abiem klubams ir žemesnių lygų varžovai didesnių problemų nesukėlė. „Jonava“ 2:1 išvykoje įveikė Kybartų „Sveikatą“, vėliau Elektrėnuose 5:0 nepasigailėjo vietos „Versmės“ futbolininkų. Tuo metu „Stumbras“ 1:0 įrodė pranašumą prieš „Šilutę“, o paskui net 8:0 sutriuškino Vilniaus „Prelegentus“. A lygoje klubai buvo susitikę jau tris kartus: du iš jų pergalę 1:0 ir 2:1 šventė kauniečiai, o paskutiniame, trečiame, rungtynės baigėsi lygiosiomis.

„Žaisime su A lygos komanda. Negalima jos nuvertinti, tačiau tą patį galima pasakyti apie ir Pirmos bei kitų lygų klubus. „Stumbras“ tikrai kovos. Galima sakyti, tai tapo Jonavos ir Kauno derbiu, nes rungtynės tarp mūsų visada kietos ir atkaklios. Treneris stipriai nuteikinėja, šį kartą tikimės kitokio scenarijaus. Norisi atsigriebti už skaudų pralaimėjimą ir penkis praleistus įvarčius prieš Vilniaus „Žalgirį“, – teigė A. Paškevičius.

Dėl nukeltų A lygos XXIII turo rungtynių jonaviškiai visą dėmesį galėjo skirti taurės turnyrui, tačiau A. Paškevičius sako, kad komanda nepamiršta ir savo ambicijų šalies čempionate.

„Taurės ketvirtfinalyje susitinkame su „Stumbru“, paskui vėl su jais rugsėjį žaidžiame A lygoje. Taigi dabar pasiruošimas orientuotas į Kauno klubo analizę. Stengiamės išpešti kuo daugiau informacijos, ieškome silpnų ir stiprių jų pusių bei nepalankaus jiems žaidimo. Mums svarbi ir taurė, ir A lyga. Šiuo metu esame nepalankioje septintoje pozicijoje, todėl rimtai koncentruojamės į abu turnyrus“, – klubo poziciją išreiškė futbolininkas.

Ekipai motyvacijos prideda ir noras reabilituotis prieš savo gerbėjus po nesėkmės Vilniuje. Be to, jonaviškiai savo miestui nori padovanoti šventę. „Be žiūrovų nieko nebus, noriu visus pakviesti ateiti į stadioną. Pažadame, kad nebus negarbingo rezultato kaip paskutinėse rungtynėse. Visko būna futbole, nuvylėme savo gerbėjus, bet šį kartą stengsimės, kad jie būtų laimingi“, – žadėjo A. Paškevičius.

„Jonavos“ ir „Stumbro“ LFF taurės ketvirtfinalio susitikimas miesto stadione sekmadienį (rugpjūčio 27 d.) prasidės 17.00 val. Visi žiūrovai bus įleidžiami nemokamai.