J.Bušmanas: „Galvoje tik vienas dalykas – pergalė“

Išvykus Renato ir Joao Figueiredo „Kauno Žalgirio“ klube liko vos trys legionieriai. Vienas jų – 29-erių metų gynėjas iš Ukrainos Jurijus Bušmanas.

Prieš sezoną prie komandos prisijungęs futbolininkas A lygoje šiuo metu yra atlikęs jau 6 rezultatyvius perdavimus ir įmušęs du įvarčius, o tai daro jį vienu iš šių statistinių komponentų lyderių visoje komandoje.

Tiesa, pastaruoju metu net ir J.Bušmano įvarčių ir rezultatyvių perdavimų pergalei nepakanka. Paskutinį kartą komanda pergalę šventė dar birželio pabaigoje, kai namuose rezultatu 4:0 įveikė „Palangos“ ekipą.

Kalbėdamas su Žalgiris.lt ukrainietis to labai nesureikšmino ir tikino, kad kartu su komandos draugais stengiasi apie tai negalvoti.
„Neturime apie tai galvoti, nes jei mąstysime apie nesėkmingą seriją, kad nelaimime, pateksime į dar blogesnę situaciją.

Treniruotėse turime dirbti su pozityvia nuotaika, galvoti, kad viskas bus gerai ir laimėti artimiausias rungtynes“, – pozityviai į situaciją žvelgė krašte rungtyniaujantis futbolininkas.

Jau šį šeštadienį ne itin sėkmingą seriją kauniečiai sieks nutraukti namų rungtynėse su Vilniaus „Riterių“ komanda, kuri turi aštuoniais taškais daugiau ir žengia laipteliu aukščiau – trečioje vietoje.

„Galvoje tik vienas dalykas – pergalė. Šiuo metu mums nėra svarbu, su kuria turnyrinės lentelės vieta žaidžiame, nes paprasčiausiai turime laimėti rungtynes po rungtynių ir siekti vietos kitų metų Europos lygos atrankoje. Kiekvieną dieną treniruojamės ir galvojame apie artimiausias rungtynes. Nesvarbu ar žaidžiame su „Sūduva“, „Riteriais“ ar „Panevėžiu“. Visos rungtynės yra vienodos svarbos“, – pasakojo prieš tai tik Ukrainoje rungtyniavęs J.Bušmanas.

Šiemet tai bus jau ketvirtasis „Kauno Žalgirio“ ir „Riterių“ susitikimas. Du kartus, A lygoje ir LFF taurėje, pergalę šventę Mindaugo Čepo kariauna, o paskutinėse tarpusavio rungtynėse A lygoje pergalę minimaliu skirtumu iškovojo jau sostinės komanda.

„Tai yra futbolas. Rungtynės nebuvo blogos, bet įvartį praleidome nuo vienuolikos metrų žymos ir pralaimėjome. Jei tose rungtynėse būtume įmušę pirmi, veikiausiai būtume laimėję. Vis tik, mano nuomone, „Riteriai“ yra labai gera komanda. Su jais rungtynės visada būna įdomios, nes tai protinga ir gerai taktiškai pasiruošusi komanda. Lengva nebus, bet laimėti tikrai galime“, – paskutinį tarpusavio susirėmimą prisiminė bei komplimentų varžovams negailėjo Kauno ekipos žaidėjas.

Pasak futbolininko, komanda visų pirma turi labiau žiūrėti į savo pačių žaidimą ir tik tada kreipti dėmesį į tai, kaip žaidžia varžovai.
„Labai svarbi bus koncentracija ir trenerio nurodymų laikymasis. Privalome žaisti taip, kaip mokame – mes neturime žiūrėti į tai, kaip žaidžia kita komanda“, – į būsimą susitikimą žvelgė J.Bušmanas.

Rungtynės Kauno SM Tauro stadione rugpjūčio 17 dieną (šeštadienį) prasidės 19 valandą.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...