Jaunimo rinktinių varžybose akis į akį susidurs "Stumbro" žaidėjai

Šią savaitę sugrįžta atrankos į 2019 metų Europos U-21 čempionatą kovos. Lietuvos jaunimo rinktinės treneris Andrius Skerla teigia, jog komanda rugsėjo 7 d. rungtynėse su Gruzija gali pratęsti sėkmingą žaidimą po pergalės Baltijos taurėje ir nugalėti.

Nuo pirmadienio treniruotėse sunkiai dirbantys Lietuvos futbolininkai Gargžduose sieks atsirevanšuoti gruzinams už pralaimėjimą 0:1 praėjusį rudenį. Tuomet lietuviai praleido įvartį, kai liko žaisti dešimtiese.

„Su komanda analizavome Gruzijos žaidimo vaizdo įrašus ir vėliau dirbome ties taktinių sprendimų įgyvendinimu treniruočių aikštėje. Žinome varžovus – jie yra individualiai stiprūs ir greiti žaidėjai. Gynyboje mums reikia būti kompaktiškiems, o komunikacija tarp žaidėjų grandžių turi būti aukšto lygio. Turime kartu spausti oponentus ir kartu atsitraukti“, - sakė A. Skerla, kuris prie vyriausiojo trenerio Carito Falcho štabo prisijungė 2017 metų kovą.

Daugiausiai rungtynių Lietuvos vyrų nacionalinėje rinktinėje sužaidęs A. Skerla mano, kad vasarą iškovotas Baltijos taurės titulas suteiks pasitikėjimo savimi svarbioje penktadienio dvikovoje: „Atmosfera komandoje tikrai labai gera. Visi žaidėjai yra verti būti čia. Jie rungtynėse su Latvija ir Estija įrodė, kad moka žaisti, visą tai reikia perteikti į ateinančius mačus“.

„Daugeliui futbolininkų Baltijos taurė buvo pirmasis iškovotas trofėjus, tai jiems daug ką reiškia. Mes įrodėme, kad galime mušti įvarčius ir laimėti. Nuo pergalių negalima atprasti. Gargžduose mums labai smagu žaisti ir sirgaliai prie to prisideda, tad norime sulaukti palaikymo ir šiose rungtynėse“, – dėstė A. Skerla.

U-21 rinktinės gynėjas Rimvydas Sadauskas taip pat pripažino, jog po Baltijos taurės triumfo stovykloje nuotaikos yra pakilios. Anot jo, žiūrovai Gargžduose turėtų išvysti kitokį rinktinės veidą.

„Didžiausią dėmesį skiriame taktikai. Rungtynėse su Gruzija bus galima pastebėti, jog taktikos atžvilgiu mūsų žaidimas skirsis nuo buvusių rungtynių. Žaisime prie savų žiūrovų, todėl negalime bandyti rungtyniauti antru numeriu, privalome kontroliuoti žaidimą. Stipriai spausime varžovus jų aikštės pusėje, tikimės daugiau valdyti kamuolį ir įmušti greitą įvartį. Tikimės, jog tai atneš vaisių ir leis pasiekti pergalę“, – kalbėjo R. Sadauskas.

22 metų futbolininkas aikštėje susitiks su komandos draugu Kauno „Stumbro“ klube – Levanu Mačarašviliu. „Prieš šią stovyklą vienas kitą patraukėme per dantį. Dėl praėjusių tarpusavio pralaimėtų rungtynių man yra likusios nuoskaudos, o jis yra geros nuotaikos ir tikisi vėl laimėti. Tad aikštėje reikės išsiaiškinti, kad daugiau neliktų klausimų“.

Gargždų stadione Lietuvos rinktine su Gruzija žais rugsėjo 7 d., 18 valandą. Įėjimas į rungtynes – nemokamas.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...