Jaunimo rinktinės tikslas - pergalingai užbaigti atrankos ciklą

Šiandien Lietuvos jaunimo U-21 rinktinė užbaigs atrankos į 2015 m. Europos futbolo čempionatą ciklą. Po 17 metų pertraukos į Alytų grįžtanti rinktinė šio miesto stadione sieks įveikti Velso futbolininkus ir reabilituotis prieš savus žiūrovus po patirto pralaimėjimo Bangore.

Britiško futbolo savaitę lietuviai pradėjo penktadienį Kaune, kur pagirtinai kovėsi su anglais, tačiau dvikovos pabaigoje turėjo pripažinti varžovų pranašumą, todėl rungtynėse su valais Armino Narbekovo vadovaujama rinktinė dega noru
savo žiūrovams padovanoti pergalę.

Treneris tiki savo žaidėjais ir Alytaus miesto sirgaliais

„Privalome atsirevanšuoti Velso rinktinei už pralaimėjimą išvykoje. Norėčiau, jog futbolininkai demonstruotų tokį atsidavimą kaip per dvikovą su anglais ir žaistų atakuojantį futbolą, nes tik taip mes galime įveikti varžovus. Tą šiandien ir bandysime padaryti“, - kalbėjo U-21 rinktinės vyr. treneris.

Pirmoje tarpusavio dvikovoje Bangore Lietuvos rinktinę dar pirmoje rungtynių pusėje paskandino du 11 metrų baudiniai, todėl visa komanda jaučia nuoskaudą ir nori siekti revanšo.

„Po pirmų rungtynių su Velsu mes vis dar jaučiame nuoskaudas dėl patirto pralaimėjimo, kurį lėmė į mūsų vartus paskirti du vienuolikos metrų baudiniai. Nebuvome silpnesni tą kartą, norime įrodyti, jog nesame ir dabar. Tuo labiau, jog dabar žaidžiame namie ir tokiame mieste kaip Alytuje, kuriame žmonės myli futbolą, todėl su jų palaikymų, mes esame tą pajėgūs padaryti“, - kalbėjo A. Narbekovas.

U-21 rinktinės kapitonas Edvinas Girdvainis, kuris rungtynes su anglais turėjo praleisti dėl diskvalifikacijos, teigė, jog pralaimėjimas valams jų aikštėje buvo skaudus ir nepelnytas.

„Iš dvikovos Velse viską ką prisimenu, tai yra pralaimėjimas, jis buvo skaudus ir mes norime siekti revanšo. Velso rinktinė tuomet žaidė itin grubiai, kas mane labai nustebino. Šiandien privalome nekartoti tų pačių klaidų, jei rungtynes pradedame gerai, taip jas ir reikia užbaigti. Pažadame sirgaliams atiduoti visas jėgas ir pagaliau nudžiuginti juos pergale“, - sakė E. Girdvainis.

Velso rinktinės treneris gyrė lietuvius ir tikisi tikro mūšio

Į Lietuvą atvykę valai kaip ir pridera svečių komandai lengvų rungtynių nesitiki. Jų vyriausiasis treneris Geraintas Williamsas liko patenkintas stadionu ir sudarytomis sąlygomis ir su nekantrumu laukia šios dienos dvikovos.

„Rungtynės su lietuviais nebus lengvos. Matėme, kaip Jūs puikiai rungtyniavote su anglais, mūsų laukia tikras mūšis puikiame Alytaus miesto stadione. Labai laukiame šios dvikovos, tikiuosi jos su nekantrumu laukia ir Lietuvos rinktinės sirgaliai“, - sakė varžovų vyr. treneris.

G. Williamsas pripažino, jog rungtynės Velse jo vadovaujamai rinktinei buvo vienos geriausių šiame atrankos cikle.

„Praėjusį spalį mūsų pergale 2:0 prieš lietuvius buvo vienos iš geriausių rungtynių šiame cikle. Panašus rezultatas būtų puikus šiandien, tačiau suprantame, jog abi rinktinės pakeitė nemažai žaidėjų, todėl šį vakarą aikštėje galime išvysti ir visai kitokias rungtynes“, - kalbėjo valas.

Rungtynių tarp Lietuvos ir Velso jaunimo U-21 rinktinių Alytaus miesto stadione pradžia – 19 val. Bilietus į rungtynes platina „Bilietai.lt", o rungtynes tiesiogiai transliuos internetinė futbolo televizija „Futbolo.TV".

U-21 rinktinės sudėtis Europos čempionato atrankos rungtynėms su Velsu
(Vardas, pavardė, klubas)

Vartininkai:
Ignas Plūkas (Utenos „Utenis")
Edvinas Gertmonas (Klaipėdos „Atlantas")
Tomas Švedkauskas (AS „Roma“, Italija, paskolintas S.C. „Olhanense“, Portugalija)

Gynėjai:
Edvinas Girdvainis („Marbella" FC, Ispanija)
Vilmantas Bagdanavičius (Marijampolės „Sūduva")
Justinas Januševskij (FK „Trakai")
Tomas Snapkauskas (Marijampolės „Sūduva")
Rytis Pilotas („Klaipėdos Granitas")
Justas Raziūnas (FC „Šiauliai")
Rolandas Baravykas (Klaipėdos „Atlantas")

Saugai:
Dovydas Norvilas (Panevėžio „Ekranas")
Rokas Gedminas (FC „Šiauliai")
Mindaugas Grigaravičius (Marijampolės „Sūduva")
Ernestas Veliulis („Klaipėdos granitas")
Martynas Dapkus (Haifa "Maccabi", Izraelis)
Edgaras Baranauskas (Panevėžio „Ekranas“)
Ovidijus Verbickas (Klaipėdos „Atlantas")
Tomas Birškys (Pakruojo „Kruoja")
Erikas Skripkinas (Kauno „Stumbras")

Puolėjai:
Lukas Baranauskas (Klaipėdos „Atlantas")
Rokas Krušnauskas (Klaipėdos „Atlantas")
Edvardas Tamulevičius (Panevėžio „Ekranas")

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...