J. Mourinho tiki, kad įvartis padės A. Martialiui pamiršti asmenines problemas

"Manchester United" vyriausiasis treneris Jose Mourinho viliasi, jog pelnytas įvartis prieš "Stoke" komandą padės Anthony Martialiui pamiršti problemas namuose ir sugrįžti į buvusią formą.

Savaitgalį įvykusiose "Premier" lygos rungtynėse 20 metų prancūzas antrajame kėlinyje pakilo nuo atsarginių žaidėjų suolelio ir gražiu smūgiu pasižymėjo pirmą kartą šiame sezone.

Nors susitikimas baigėsi minimaliomis lygiosiomis, tačiau Mourinho po mačo pripažino, jog Martialiui "reikėjo šio įvarčio", nes jaunasis futbolininkas dar nedemonstruoja tokios formos, kokią rodė praėjusiais metais.

Manoma, jog "Man Utd" trenerių štabas baiminasi, kad Martialio ir jo draugės Samanthos, su kuria turi metukų vaiką, skyrybos galėjo neigiamai paveikti futbolininko žaidimą, rašo "The Telegraph".

Nepasaint komandos duobių ekipą treniruojant Louisui van Gaalui, praėjusiame sezone į Mančesterį iš "Monaco" atvykęs prancūzas per 49 rungtynes pelnė 17 įvarčių 

Tačiau vasarą Europos čempionate Martialis iš viso sužaidė tik 68 minutes už į finalą patekusią Prancūzijos rinktinę, o ne geriausias jo žaidimas persikėlė ir į šį sezoną.

"United" yra susirūpinę, kad Martialio dėmesį blaškė skyrybos bei vieši apkalbinėjimai, kuomet jo partnerė Samantha Jacquelinet apkaltino jį pasikeitus, kuomet atvyko į Angliją.

Tuometinis "Man Utd" vairininkas van Gaalas teigė, jog futbolininką įsigijo turėdamas omenyje komandos ateitį, o ir pats Mourinho tiki, kad puolėjas gali tapti vienu geriausių pasaulio žaidėjų, jei tinkamai elgsis.

Manoma, kad Mourinho dalį savo laiko skyrė pokalbiams su Martialiu bandant nukreipti jo dėmesį į futbolą ir viliasi, kad jis vėl pradės demonstruoti savo geriausią žaidimą.

Praėjusį rugsėjį "Man Utd" už futbolininką sumokėjo 50 milijonų eurų. Po 10 milijonų "United" turės primokėti, kai Martialis įmuš 25 įvarčius už klubą, sužais bent po 45 minutes 25-iose Prancūzijos rinktinės rungtynėse bei bus nominuotas "Auksinam kamuoliui" gauti.

Tuo tarpu rungtynėms su Italija bei Albanija pirmą kartą į Ispanijos nacionalinę rinktinę buvo pakviestas Anderis Herrera, pakeisdamas susitraumavusį Miuncheno "Bayern" saugą Javi Martinezą.

27 metų futbolininkas kartu su žmona ir dukra trumpam buvo išvykę į Madridą, kuomet sulaukė federacijos skambučio, o po 45 minučių treniruotėje jau klausė trenerio Juleno Lopetegui nurodymų. 

manutd.lt