J. Kloppas: "VAR sistemos naudojimas tikrai gali būti pagerintas"

Nuo šio sezono Anglijos "Premier" lygoje pradėta naudoti vaizdo peržiūrų sistema (VAR) ir toliau kelia daug aistrų bei diskusijų.

Po sekmadienį vykusio "Liverpool" ir "Manchester City" susitikimo VAR sistema itin nepatenkintas buvo "miestiečių" strategas Pepas Guardiola, kurio nuomone, į varžovų vartus turėjo būti skirti du vienuolikos metrų baudiniai.

"Liverpool" strategas savo ruožtu yra įsitikinęs, kad VAR sistemos naudojimą reikia gerinti, tačiau pripažįsta, jog visiškai išvengti klaidų yra tiesiog neįmanoma.

"VAR sistemos naudojimas tikrai gali būti pagerintas. Mums niekuomet nepavyks pasiekti tobulumo ir mes visi tai suprantame, tačiau yra aspektų, kuriuos reikia taisyti.

Akivaizdu, kad pirmiausia reikia su VAR pagalba aiškiau traktuoti žaidimą ranka ir nuošales. UEFA pateikė gerų idėjų, kaip tai būtų galima padaryti.

Klaidų visuomet pasitaikys. Vaizdo pakartojimus vertina žmonės ir klaidų darome mes visi. Niekas nereikalauja tobulumo, tiesiog norime, kad būtų priimta kuo daugiau teisingų sprendimų", - po Europos trenerių suvažiavimo kalbėjo J. Kloppas.