J. Kloppas apie V. van Dijko įsigijimą: tokią kainą nustatė rinka, o ne mes

Vyriausiasis "Liverpool" treneris Jurgenas Kloppas pakomentavo savo naujausio pirkinio Virgilio van Dijko įsigijimą ir paragino "raudonųjų" klubo sirgalius nekreipti dėmesį į futbolininko kainą.

Žiniasklaidą prieš kelias dienas sudrebino naujienos, kad "Liverpool" pasiekė susitarimą su "Southampton" dėl centro gynėjo įsigijimo. V. Van Dijkas sausio 1-ąją oficialiai prisijungs prie "Liverpool" komandos, o pastarieji už jį turės išmokėti rekordinę 75 milijonų svarų sterlingų sumą.

"Įsivaizduoju, kokia yra žmonių reakcija dėl šios kainos, tačiau manęs tai visiškai nedomina. Ne mes nustatome žaidėjų kainas, o tai už mus padaro pati rinka", - sakė vokietis.

"Pirmasis dalykas, ką "Liverpool" sirgaliai iškart turėtų pamiršti tai yra žaidėjo kaina. Mes galime kalbėti tik apie žaidėją ir ką jis gali duoti mūsų komandai. Kalbame apie jo žaidimo kokybę, charakterį ir panašius dalykus, kuriais mes esame labai patenkinti.

Visi sekė van Dijko sezoną ir žino, kad ši pirmoji pusė jam nesiklostė itin sėkmingai, tačiau taip pat žinome priežastis dėl ko taip atsitiko. Jis yra didelis vyrukas, kuriam sugrįžti į normalų žaidimų rimtą yra kiek sunkiau. Tačiau mes turime pakankamai kokybės šioje pozicijoje ir tikrai jo nespausime.

Jis turi prisitaikyti prie mūsų žaidimo, nes čia bus kitoks stilius, tačiau mes žinome, kad jis tai sėkmingai padarys. Kiekvienais metais sulaukiame naujų žaidėjų ir visi iki vieno kažką duoda komandai. Mes įsitikinę, kad darome gerą darbą transferų lange", - pridūrė J. Kloppas.