Įvarčiu „Lietavoje“ debiutavęs K.Šilkaitis: „Sieksiu įsitvirtinti starto sudėtyje“

Vienas pirmųjų atsinaujinusios Jonavos „Lietavos“ naujokų – buvęs „Kauno Žalgirio“ žaidėjas ir vienas perspektyviausių šalies saugų Karolis Šilkaitis, kuris trejų metų kontrakto pasirašymo dieną pažymėjo pasiųsdamas kamuolį į savo ankstesnio klubo vartus.

Tą pačią dieną vykusiame draugiškame susitikime su jau buvusiu K. Šilkaičio klubu iš Laikinosios sostinės, jis įmušė trečią „Lietavos“ įvartį.

„Įdomus jausmas buvo, sukėlė šypseną, tačiau didelio džiaugsmo nebuvo įmušti buvusiems komandos draugams“, – apie savo debiutą kalbėjo K. Šilkaitis, kuris su „Lietava“ treniruotis pradėjo šios savaitės pradžioje.

20-metis vidurio saugas profesionalo karjerą pradėjo „Kauno Žalgirio“ klube, kuriame greitai įsitvirtino ir tapo vienu iš lyderių. Iš viso Kaune K. Šilkaitis praleido du sezonus. Praėjusį sezoną, nepaisant jį pristabdžiusio rankos lūžio, Karolis sužaidė 19 mačų, per kuriuos pelnė du įvarčius ir atliko vieną rezultatyvų perdavimą. Žaidėjas yra nuolatinis Lietuvos futbolo jaunimo (iki 21 m.) rinktinės narys. Šioje rinktinėje taip pat žaidė „Lietavos“ nariai Julius Aleksandravičius, Arnas Paškevičius.

„Prieš atvykdamas pažinojau keletą žaidėjų, su kai kuriais esu žaidęs U-21 rinktinėje, su kitais esu susidūręs futbolo aikštelėje, per rungtynes. Pagrindinis motyvas buvo likti A lygoje, o „Lietavą“ pasirinkau, nes sutampa mano ir klubo tikslai bei vizija. Treneriai ir vadovai išdėstė savo ambicingus tiklus, kurie sutampa su mano ambicijomis. Pirmiausia, ko sieksiu – tai įsitvirtinti starto sudėtyje, parodyti save iš kuo geresnės pusės ir svarbiausia – prisidėti prie klubo pergalių“, – kalbėjo „Lietavos“ naujokas.

Iš Kauno atvykęs vidurio saugas, kurio buvęs klubas pernai turėjo palikti aukščiausią šalies lygą, svajoja apie prasibrovimą į lyderių ketvertą.

„Kol kas viskas palieka gerą įspūdį: profesionali komanda, geros treniravimosi sąlygos, aukšto lygio treniruotės ir puikūs treneriai. Be to, Jonava yra arti mano gimtojo Kauno. Praėjusį sezoną teko žaisti prieš jonaviškius, kurie tikrai gerai pasirodė. Šį sezoną, mano nuomone, galime ir turime pasirodyti geriau, galbūt net pabandyti pretenduoti į ketvertuką“, – teigė K. Šilkaitis.

Šią savaitę žaidėjas kartu su klubu ruošis artėjančiam trečiam kontroliniui mačui, kuris vasario 4 d. Jonavoje bus žaidžiamas su Kazlų Rūdos „Šilu“. 

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...