Į "Žalgirį" sugrįžęs S. Nyuiadzi asmeninius tikslus keičia komandiniais

Į Lietuvos čempioną FK „Žalgirį“ po pertraukos sugrįžo dar vienas daugeliui sirgalių pažįstamas veidas – Serge‘as Nyuiadzi. Daugiau nei 80 rungtynių sostinės ekipoje sužaidęs prancūzas džiaugiasi sugrįžęs į širdžiai mielą komandą, su kuria iškovojo brangius trofėjus.

Beveik dvejus su puse metų „Žalgiryje“ praleidęs S.Nyuiadzi pratęsė legionieriaus karjerą Turkijoje. Toge gimęs futbolininkas, prieš tai gynęs „Nice“ ir Sofijos CSKA klubų garbę, 2016 metų pradžioje atvyko į „1461 Trabzon“ ekipą, tuo metu rungtyniavusią antroje pagal pajėgumą šalies lygoje.

Tiek saugo, tiek puolėjo pozicijoje galintis žaisti S.Nyuiadzi Trabzono klube neužsibuvo, o jame paskutines rungtynes sužaidė praėjusių metų kovo 19-ąją dieną. Antroje pagal pajėgumą Turkijos lygoje prancūzas pasirodė penkiuose mačuose ir viename taurės susitikime – tada žalgirietis pelnė du įvarčius ir padėjo įveikti „Karabukspor“ futbolininkus rezultatu 2:1. „Nice“ klubo akademijos auklėtinis pripažino, kad karjeros etapas Turkijoje nesusiklostė taip, kaip jis norėjo, bet džiaugėsi sulaukęs galimybės grįžti į Vilnių.

„Esu laimingas, kad sugrįžau. Vilnius man patinka, atvykau čia prieš trejus su puse metų. Sporto direktoriui Mindaugui Nikoličiui sakiau, kad turėjau jausmą, jog kažkurią dieną čia sugrįšiu. Aš – čia ir esu laimingas. Kai palikau „Žalgirį“, sulaukiau galimybės žaisti Turkijoje, kur buvo geras lygis. Kalbant apie futbolą, ne visi dalykai klojosi taip, kaip aš norėjau. Taip jau futbole nutinka. Tai buvo gera patirtis, sužaidžiau keletą mačų ten ir pamačiau, koks ten futbolas. Visgi tiek aš, tiek klubas nusprendėme išsiskirti, nes viskas vyko ne taip, kaip mes norėjome. Tai – futbolas ir jame nutinka visko.

Galbūt vėliau ir tikėjausi grįžti į „Žalgirį“, bet tikrai ne dabar. Niekada nežinai, kas gyvenime gali nutikti. Mindaugas Nikoličius paskambino, pasiūlė sugrįžti ir aš nedvejodamas sutikau. Sakiau, kad man visada bus malonu grįžti į „Žalgirį“ ir vėl vilkėti šiuos marškinėlius. Aš čia iškovojau titulų, sužaidžiau gerų rungtynių, žinau tikslus, kurie kasdien vis kyla ir kyla, tad man yra malonumas girdėti, jog turiu galimybę vėl būti čia“, – pasakojo 83-ejas rungtynes sostinės klube sužaidęs S.Nyuiadzi.

Neretai pravarde „Serioga“ klubo gerbėjų linksniuojamas futbolininkas kurį laiką buvo be komandos, tačiau atsakingai palaikė formą Nicoje, į kurią sugrįžo po etapo Turkijoje. S.Nyuiadzi pripažįsta, kad laiko įgauti savo optimaliausią formą jam dar šiek tiek prireiks: „Šiuo metu jaučiuosi gerai. Žinoma, reikia pripažinti, jog nesu 100 procentų pasiruošęs, bet, kai palikau Turkiją, treniravausi kiekvieną dieną, tad viskas gerai. Sužaidžiau keletą rungtynių, nors jos ir nebuvo aukščiausio lygio. Man reikia laiko, bet aš pasiruošęs.“

Tris kartus Lietuvos čempionu tapęs bei šešis susitikimus tarptautiniame fronte sužaidęs futbolininkas iš viso „Žalgirio“ garbę gynė 83-ejose rungtynėse, per kurias įmušė 22 įvarčius bei atliko 23 rezultatyvius perdavimus. Savo pasiekimų prancūzas niekada nesureikšmino – jam svarbiausia skinti pergales kartu su komanda. 

„Visada kalbu apie komandą. Man didžiausią malonumą teikia žaidimas ir galimybė su ja laimėti rungtynes, titulus. Jei žaisime taip, kaip man būnant čia, aš būsiu laimingas. Žaisdamas „Žalgiryje“, turi laimėti kiekvienas rungtynes, tam aš ir esu čia. Asmeninių tikslų neturiu. Jei komanda laimės, būsiu laimingas. Žaidžiame futbolą, kad laimėtume trofėjus. Dabar negalėčiau išskirti pačių įsimintiniausių momentų, bet prisimenu visus iškovotus trofėjus ir gerus prisiminimus. Viskas susideda į vieną, tai – vienas požiūris. Paskutiniame sezone, kai buvau „Žalgiryje“, iškovojome daug titulų ir tai išliko galvoje“, – teigė S.Nyuiadzi, kuris gimtąja kalba galės bendrauti tiek su Mahamane‘u Traore, tiek su Mamadou Mbodjiu.

Įdomu tai, kad M.Traore ir S.Nyuiadzi yra geri draugai – abu futbolininkai kartu rungtyniavo „Nice“ klube, kurį pastarasis paliko 2012 metais, kai persikėlė į CSKA. Būtent Bulgarijoje „Seržas“ pelnė pirmą savo profesionalų įvartį ir ne bet kam, o į amžino varžovo „Levski“ vartus, tokiu būdu padovanodamas savo ekipai principinę pergalę. Žalgirietis džiaugėsi, jog po ilgos pertraukos galės vėl žaisti su savo draugu: „Kai Mahamane‘as atvyko į „Žalgirį“, neturėjau daug progų su juo pasikalbėti. Nors jis yra kiek vyresnis už mane, bet mes praleidome kelerius metus akademijoje Nicoje, esame geri draugai. Ilgą laiką jo nemačiau, nes keliavau ir žaidžiau kitur. Pasaulis yra mažas. Gera jį pamatyti bei turėti galimybę kartu su juo žaisti.“

Kaip ir daugelis futbolo aistruolių, taip ir S.Nyuiadzi stebėjo įspūdingas UEFA Čempionų lygos rungtynes tarp „Barcelona“ ir Paryžiaus „Saint-Germain“ klubų. S.Nyiuadzi teko nuryti itin karčią piliulę – jo palaikoma komanda košmariškai pasitraukė iš tolimesnių kovų.

„PSG pralaimėjo 1:6, bet esu šios komandos gerbėjas. Futbole visko nutinka. Tai – pats geriausias darbas ir tik jis mums suteikia tokias emocijas. Niekas nesitikėjo to, ką „Barcelona“ sukūrė. Džiugu dėl jų ir gaila dėl mūsų. Žinoma, esu labai nusiminęs, tačiau tai futbolas“, – liūdėjo dėl Prancūzijos klubo nesėkmės futbolininkas.

fkzalgiris.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...