I lygos batalijos - per svilinančius karščius

Temperatūra Lietuvoje muša visus rekordus, bet nepaisant to, o šios savaitės viduryje bus sužaisti dar keli Pirmos lygos 11- jo turo susitikimai. Jie buvo nukelti dėl eilės klubų žaidėjų dalyvavimo įvairiose Lietuvos jaunimo rinktinėse. Ką gi, rinktinių pertrauka baigėsi, o žiūrovai stadionuose įvertins, kam ši pertrauka buvo naudingesnė.

Trečiadienis, 06.12, 19:00, Alytaus miesto stadionas.

Alytaus DFK „Dainava” - „Jonava”

Alytiškių nesėkmių serija niekaip nesibaigia. Iš eilės pralaimėtos keturios rungtynės, jose neįmuštas nė vienas įvartis – to pasekoje pernykščiai medalininkai nusirito į devintą vietą. Vietos vietomis bet ir pats alytiškių žaidimas pastaruoju metu nemaloniai stebina. Atrodytų, pirmenybes pradėjo viena komanda, o po to ją kažkas tarsi pakeitė. Aišku, prie to prisidėjo ir patyrusių žaidėjų traumos, gal ir kitos priežastys, apie kurias mes nežinome. Bet taisyti situacija alytiškiams teks patiems – niekas to už juos nepadarys. O trečiadienį nebus lengva – į svečius atvažiuoja kol kas mažiausiai lygoje įvarčių praleidusi komanda.

„Jonava“ sezono eigoje irgi buvo patekusi į nedidelę duobelę, bet gana greitai sugebėjo atsigauti ir vėl savu žaidimu nenuvilia žiūrovų. Kol kas Eisvino Utyros auklėtiniai – ketvirti, bet manome, kad ekipos ambicijos yra didesnės.

Ištikimiausi Alytaus „Dainavos“ sirgaliai tikisi pagaliau išvysti pirmą alytiškių įvartį savo miesto stadione, o ar tai jiems pavyks – galėsite pamatyti ir savo įrenginių ekranuose,- rungtynės iš Alytaus bus transliuojamos Pirmos lygos „Facebook“ bei „Youtube“ paskyrose.

Trečiadienis, 06.12, 19:00, Vilnius, LFF stadionas.

Vilniaus „Žalgiris B” - „Vilniaus Vytis”

Tą patį vakarą sostinėje vyks principinės rungtynės tarp „Žalgiris B“ ir „Vilniaus Vyčio“. Kai rungtyniauja jauna ir dar jaunesnė komandos, siužeto posūkiai gali būti nenuspėjami. „Vilniaus Vytis“ yra surinkęs dvigubai daugiau taškų nei žalgiriečiai, momentais demonstruoja žaidimą, leidžiantį konkuruoti ir su geriausiomis lygos komandomis. Bet kol kas – tik momentais. Stabilumo trūkumą kaip vieną iš didesnių problemų ne kartą yra minėjęs ir patyręs ekipos strategas Algimantas Liubinskas. Beje, savo gerbėjus „vyčiai“ pergale pradžiugino jau gana senokai – daugiau nei prieš mėnesį. Trečiadienį bus nebloga proga prisiminti tą saldų pergalės skonį. Aišku, iš dalies tai priklausys ir nuo varžovų. „Žalgiris B“ kol kas LFF stadione taškus renka sunkiai (vienintelės lygiosios prieš „Kupiškį“), bet neįvertinti jų negalima. Prie Žydrūno Grudzinsko auklėtinių priartėjo Mažeikių „Atmosfera“ – tai turėtų suteikti irgi papildomos motyvacijos žalgiriečiams.   

Ketvirtadienis, 06.13, 19:00, Trakų miesto stadionas.

Vilniaus „Riteriai B“ – „Pakruojis”

Ketvirtadienį Trakuose dar viena dublerinė A lygos komanda mėgins prisiminti, ką reiškia nugalėti. Balandžio viduryje, įveikę „Nevėžį“, „Riteriai B“ jį aplenkė ir atsidūrė lentelės viršuje. Bet, nuo to laiko daug vandens nutekėjo ir situacija pasikeitė kardinaliai – kėdainiečiai atsidūrė trečioje turnyrinės lentelės vietoje, „Riteriai B“ – irgi trečioje, tik ... nuo galo. Geras ženklas šeimininkams būtų tai, kad praeitame ture pagaliau iškovotas taškas prieš „Kupiškį“, o iki pergalės irgi trūko ne tiek ir daug.

„Pakruojo“ ekipa kažkuo panaši į praeito turo „Riterių“ varžovus – irgi turi patyrusių žaidėjų, gan svarbų vaidmenį ekipoje atlieka legionieriai. Galbūt tik sirgaliai skiriasi – ir policijos pagalbos šį kartą Trakuose vargu ar reikės. Aido Dambrausko auklėtiniai pastaruoju metu pataisė savo turnyrinę padėtį – dvi pergalės iš eilės leidžia pakruojiškiams su optimizmu žiūrėti į ateitį.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...