“Gintros” varžovės turnyre – Čekijos ir Austrijos čempionės

Aštuntąjį kartą rengiamo tradicinio tarptautinio uždarų patalpų turnyro “AOK Turbine Hallencup 2020” organizatoriai paskelbė dvi grupes po keturias komandas, kuriose šįsyk jos susigrums tarpusavyje ir bandys iškovoti kelialapius į pusfinalius. 

Paaiškėjo ir grėsmingos Šiaulių “Gintros-Universiteto” varžovės. Lietuvos čempionės pateko į B grupę, kurioje kovos su Čekijos čempione Prahos AC “Sparta”, Austrijos čempionato nugalėtoja Sankt Pelteno “SKN St.Polten” bei dar viena ekipa iš Austrijos – Vienos “Austria Wien”.

Dvi iš trijų varžovių Lietuvos čempionėms yra gerai pažįstamos. Tiek su “SKN St.Polten”, tiek su AC “Sparta” komandomis, kurios yra nuolatinės UEFA Čempionių lygos dalyvės, Rimanto Viktoravičiaus auklėtinėms ankstesnių metų turnyruose Potsdame teko susidurti ne sykį, o su Čekijos klubu – ir elitiniame Europos turnyre.

Tuo tarpu Austrijos sostinės klubas “Austria Wien”, kartu su Herningo “Fortuna” iš Danijos yra šio turnyro debiutantai.

A grupėje varžysis šeimininkė Potsdamo FFC “Turbine” (Vokietija), Sosnovieco “Czarni” (Lenkija), Herningo “Fortuna” (Danija) bei Belgrado “Red Star” (Serbija). 

Komandos grupėse tarpusavyje sužais po du kartus. Dvi pirmąsias vietas grupėje užėmusios komandos pusfinalyje varžysis su kitos grupės lyderėmis, o likę klubai kovos dėl 5-8 vietų. 

Primename, kad “AOK Turbine Hallencup” turnyras vyks sausio 18-19 dienomis, o visos mūsiškių rungtynės bus transliuojamos tiesiogiai “Facebook” platformoje.